Home » Alien Weaponry – Tu

Alien Weaponry – Tu

door Filip van der Linden
245 views 2 minuten leestijd

Alien Weaponry uit Nieuw-Zeeland levert met Tu één van de beste debuutalbums van dit jaar. Door afwisselend in hun eigen taal en het Engels te zingen, door wat tribal-elementen toe te voegen aan hun thrash en door hun afkomst en cultuur als centrale thema te kiezen, heeft het eerste album van deze Maori-tieners veel weg van Roots van Sepultura.
 
De roots van de bandleden biedt genoeg onderwerpen waar ze zich in de lyrics boos over kunnen maken: de doden onder de Maori en de diefstal van hun land bij de kolonisering, de onderdrukking van hun taal en cultuur, de belabberde sociale situatie van de oorspronkelijke bevolking, … Alien Weaponry bestaat uit drie tieners, maar muzikaal en tekstueel en geholpen door een vette productie klinken ze al heel volwassen. Ze brengen complexe, maar heel efficiënte thrash met invloeden van Sepultura en Fear Factory.
 
Het album werd Tu gedoopt, naar de korte naam voor Tumatauenga, de oorlogsgod van de Maori. Onder de dikke laag woede en agressie van dit album zit nog een zekere trots over de identiteit en een geloof in het eigen kunnen van de band en van de oorspronkelijke bewoners van Nieuw-Zeeland. De sterkste tracks zijn Kai Tangata, Ru Ana Te Whenua en Holding My Breath, maar eigenlijk is er geen enkele track die door het ijs zakt.
 
De Nieuw-Zeelanders mogen deze zomer aantreden op de grootste metalfestivals in Europa zoals Wacken Open Air en Summerbreeze in Duitsland, Metal Days in Slovenië, Bloodstock in de UK, … In september kan je ze aan het werk zien Leiden (Gebr. De Nobel) en in België (le Cercle in Chappelle-lez-Herlaimont).
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00