Home » Allen Key – Generation Unknown

Allen Key – Generation Unknown

door pim@rockportaal.nl
128 views 2 minuten leestijd


‘Wij maken rockmuziek, luister ernaar en zeg maar welke invloeden je erin hoort’, aldus zangeres Birgit van de Nijmeegse band Allen Key (voorheen New Dutch Generation) in een interview met Het Brabants Dagblad. Met de eerste EP Generation Unknown laten ze de hokjesgeest ver achter zich. De plaat tast bijna ieder belangrijk rockgenre af: grunge, funkrock, gothrock, spacerock en hier en daar zelfs wat jaren 70 progressieve rock.
Allen Key is een band met meerdere muzikale gezichten en in plaats van te zoeken naar een eigen geluid, laten ze zich hokjesloos beïnvloeden door muziek. De vierkoppige band heeft het album opgenomen in de studio van voormalig Doe Maar drummer Jan Peijnenburg in Spanje, waar de inspiratie de bovenhand kreeg. Bij de eerste luisterbeurt hoor je dat ook, ieder nummer gaat een bepaalde kant op. Bij de tweede luisterbeurt hoor je dat dat bewust is en dat ze zich bij elk liedje hebben laten inspireren door het liedje zelf en daar een kleine twist aan hebben gegeven. Zo begint Bad Weather als een Rage Against The Machine nummer en even later krijgt het een jaren 70 progrock sfeer door de toetsen en de drums. Generation Unknown begint als een dreigend Soundgarden-nummer en wordt dan een space rock nummer. Stabiele factor op de plaat is zangeres Birgit die met haar beheerste stem de rots in de branding is voor de band. Het is als thuiskomen na een lange week werken.
Conclusie: Allen Key heeft met Generation Unknown een plaat gemaakt die verschillende muziekgenres laat horen. In ieder genre heeft de band het juiste gevoel te pakken en daar hebben ze verder op geborduurd. Een afwisselende grenzeloze EP.
Op een schaal van 1 tot 10:
8.0

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00