Home » Amorphis naar 013 Tilburg

Amorphis naar 013 Tilburg

door Patrick Spruytenburg
116 views 2 minuten leestijd

De melodische metal helden van Amorphis komen exclusief naar 013! De Finnen brachten in september het twaalfde album ‘Under The Red Cloud’ uit op Nuclear Blast. Sindsdien touren ze met Arch Enemy en Nightwish door Europa, waarna het tijd is voor een eigen headline tournee. De band maakte sinds 1990 een grote ontwikkeling door van pure deathmetal met doom-invloeden naar heavy metal met melodische, progressieve en zelfs folk-invloeden. Amorphis hecht grote waarde aan de Finse identiteit. De tweede plaat ‘Tales from the Thousand Lakes’ is een conceptalbum geïnspireerd door de Kalevala, het poëtische Finse nationale epos. Daar integreerden ze voor het eerste cleane, melodische zang plus traditionele folk, psychedelia en prog.
Daarmee was het typische Amorphis geluid geboren, dat ook op de nieuwe plaat hoogtij viert. “Tomi Joutsen zingt en brult weer als vanouds de longen uit zijn lijf en snarenwonder Esa Holopainen levert wederom schitterende leads af. ‘Under The Red Cloud’ is misschien wel het beste album dat Amorphis aflevert sinds Skyforger”, schrijft Zware Metalen. In ‘Sacrifice’ laat de band zich met symfonische, folkmetal wat toegankelijker zien, terwijl ‘Death Of A King’ met oriëntaals intro en fluit naar hardere metal met grunts gaat. De singles zijn een goed voorbeeld van de veelzijdigheid van Amorphis en wat je kunt verwachten van deze exclusieve clubshow in 013!
Een fijne support ook vandaag. De Finse melodische deathmetal band Omnium Gatherum heeft door de jaren steeds meer progressieve invloeden toe gelaten in hun geluid. Eind februari verschijnt het nieuwe album ‘Grey Heavens’. De progressieve rock/metal band POEM opent. Deze Griekse band is wat minder bekend, maar een aanrader voor fans van Opeth, Karnivool en Leprous.
Wanneer: donderdag 17 maart
18:30 uur: deuren open
19:05 uur: POEM
19:55 uur: Omnium Gatherum
21:15 uur: Amorphis
Rockportaal.nl is aanwezig voor een live review.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00