Home » Another Now brengt tweede single uit van aankomend album OMNI

Another Now brengt tweede single uit van aankomend album OMNI

door Maurice van der Zalm
170 views 3 minuten leestijd

Het is alweer twee jaar geleden dat het Eindhovense Another Now memet de debuutsingle Lotus/Echoes liet kennismaken met hun aanstekelijke metalcore die sterk beïnvloed is/was door Northlane, Crystal Lake en August Burns Red. In de afgelopen twee jaar hebben de heren flink doorgewerkt en hebben al op wat mooie grote affiches hun naam mogen plakken. Vandaag heeft het vijftal uit het zuiden van Nederland de video bij Parallax online gezet. Het is de opvolger van de single Outflow en zal ook te vinden zijn op het (langverwachte) debuutalbum OMNI dat 16 juni uitgebracht zal worden. 
De single is geproduceerd en gemixt door Rik Bosmans (bassist, vocalist & producer Another Now) en gemastered door Darius van Helfteren (Epica, Noisia, De Staat).
De track vertelt het verhaal van een personage met autisme worstelend met het behouden van gezonde patronen in een wereld vol chaos, een buitenbeentje op zoek naar acceptatie in de maatschappij. Het drukt de pijn uit die je voelt als je je anders en gestigmatiseerd voelt, en uitgesloten wordt van de rest van de samenleving. Een samenleving die je overweldigt met honderdduizenden impulsen.
Vocalist Stef Rikken: “Parallax vertelt over hoe mensen verschillen in hun perceptie en optiek, maar weergeeft vooral de behoefte om te kunnen ontsnappen aan realiteit en tegelijkertijd de gevangenschap in je eigen duistere cel. Hoe langer je jezelf terugtrekt in je eigen gevangenis, des te moeilijker wordt het om weer terug de wereld in te duiken. Het is de zoektocht naar balans tussen realiteit en het creëren van je veilige haven, rekening houdend met je innerlijke behoeftes en belemmeringen als persoon.”
In juni brengt Another Now hun debuutalbum ‘OMNI’ uit. De oorsprong van het album gaat terug naar het einde van 2019, toen de band de eerste beginsels van enkele nieuwe tracks ontwikkelde in de studio. Voor het eerst was de band flink aan het experimenteren met elektronische elementen van diverse muzikale stijlen en dit vormde de basis voor de toon van het album.
“OMNI is een album dat de passie voor muziek benadrukt. In iedere uithoek van het album zijn verschillende stijlen en invloeden te vinden. Het gaat niet om wat juist is, maar wat voor ons juist voelt. Ook al betekent dit het breken van regels in het proces. Het gaat simpelweg over het uiten van je passie en het ontsnappen aan de realiteit met je beste vrienden.”
Ook op de nieuwe single Parallax stelt Another Now niet teleur. De metalcorebasis is stevig in de Hollandse klei neergezet en wordt gesierd door diverse invloeden uit het brede genre. Kenmerkend voor het geluid van Another Now is die afwisseling tussen krachtige en beukende riffs die ongenadig omhoog worden gestuwd door het drumwerk en het veelzijdige stemgeluid van zanger Stef Rikken. Van sereen helder tot diepzwart weet hij de diverse onderdelen van de compositie te kleuren en daarmee het muzikale decor verder in te kleuren. Mijn voorliefde voor metalcore heeft deels te maken met dit evenwicht, maar deels ook door dikke, vette, stampende en emotionele breakdowns. En juist de aanwezigheid van deze beide delen in Parallax zorgt ervoor dat ik wederom wordt gegrepen door deze uitstekende single. Kan niet wachten tot het album er is.
Het indrukwekkende verhaal van Parallax wordt geuit in de bijbehorende muziekvideo en bijgestaan door middel van een speciale VR-prop en visual effects. De video is gefilmd en ge-edit door Witzki Visions.

 
arallax neemt je mee in de achtbaanrit die je kan verwachten van Another Now: snel beukende drums, meedogenloze screams, sfeervolle refreinen en dikke riffs met een verrassende elektronische breakdown temidden van alles

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00