Home » Art Of Anarchy – The Madness

Art Of Anarchy – The Madness

door Edwin Knip
166 views 2 minuten leestijd

Een stevig en solide reeks rocksongs van vijf zeer ervaren topmuzikanten.
De vijf leden van Art Of Anarchy hebben hun sporen in de muziekwereld ruimschoots verdiend. Bij elkaar hebben ze talloze albums verkocht en nu bundelen ze hun krachten in deze band. Zanger Scott Stapp (Creed) heeft recent de plek ingenomen van Scott Weiland (Stone Temple Pilots). Verder bestaat de band uit gitarist Ron Thal (ex-Guns N’Roses), bassist John Moyer (Disturbed), gitarist Jon Vitta en diens broer Vince Votta. De band werd opgericht door Thal en de broers Vitta, die al meer dan achttien jaar een hechte vriendschap hebben. Na het overlijden van Weiland eind 2015 moest de band op zoek naar een nieuwe zanger. Stapp werd binnen gehaald en dit album is zijn vuurdoop.
Het album duurt iets langer dan een half uur. Meer dan dertig minuten stevige, solide rock. Strakke nummers, melodieus en soms wat agressief. De tien nummers zijn absoluut geen straf om naar te luisteren. Echo Of A Scream is het eerste nummer van het album. Een lekkere drum beat geeft het nummer net dat beetje tempo, en aangevuld met de wat agressieve zang van Stapp is het een sublieme binnenkomer. Een snelle gitaar riff vormt de intro van 1000 Degrees. Het refrein is meer dan aanstekelijk, goed geschreven dus. En zo wordt, nummer na nummer, duidelijk dat dit album tien uitstekende, goed doordachte rocksongs bevat. Goed in het gehoor liggende melodieën, strakke gitaar riffs en een solide ritme sectie, alles klopt.
En zo wordt ook dit tweede album er één om te onthouden. Ondertussen is de band al weer bezig met een nieuw album, en zijn de verwachtingen hoog gespannen.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00