Home » ASG – Survive Sunrise

ASG – Survive Sunrise

door Filip van der Linden
150 views 1 minuten leestijd

Het Amerikaanse ASG kon je nooit echt in één hokje duwen. Ook op hun nieuwe album Survive Sunrise smeden ze banden tussen verschillende genres. Doom, psych, stoner, grunge, sludge, hardrock, blues en southern rock liggen misschien allemaal niet ver uit elkaar, maar ASG houdt ervan om voor zowat elke track verschillende combinaties te bedenken.
 
Titeltrack Survive Sunrise baadt inderdaad onder een loden zon en mixt stoner met psych. Daarna volgen Execution Thirst met heavy Zuiderse swamprock, terwijl het met screams aaneengeknoopte Up From My Dreams stoner en zelfs sludge op het menu staan heeft. Lightning Song begint met heftige bluesrock om dan naar de sludge en bijna drone te verhuizen en nadien toch nog een paar keer de dampende blues terug te keren. Ook Hawks On The Run heeft wat bluesrock in het recept, afgekruid met psych en hippiefolk. Kubrick Colors wijkt af van het geijkte ASG-patroon met grillige drumritmes, maar als Survive Sunrise een familiefoto zou zijn, past deze track nog steeds mooi in het plaatje.
 
Met grunge geïnjecteerde stoner blijft over het hele album de hoofdmoot. En het leuke is dat welke weg ze bij ASG ook inslaan voor de dertien tracks van dit album, ze er telkens hun eigen ding mee doen. ASG is dan ook een stevig huis dat op riffs gebouwd is. De licht-zeurende lyrics passen er goed bij, maar de screams doen meestal afbreuk aan het gitaarfeestje.
 
Wie ASG wil ontdekken op bv. Spotify kan misschien het beste beginnen bij Execution Thirst, God Knows We en Heavy Scars.
 

 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00