Home » Assassin- Chaos And Live Shots DVD

Assassin- Chaos And Live Shots DVD

door Maurice van der Zalm
105 views 2 minuten leestijd

cover assassin chaos and live shotsWe schrijven 1982/1983 wanneer het Duitse Assassin wordt opgericht. Aanleiding hiervoor is de voorliefde voor de muziek van Metallica, Venom en Slayer. In die tussentijd tellen we slechts vier (4) uitgebrachte cd’s waarvan Breaking The Silence uit 2010 de laatste is. Tijdens de tour die volgt hebben de heren van Assassin op 27 maart 2010 een concert gegeven in Osaka en door acht camera’s laten registreren. Dit heeft geresulteerd in een DVD die in november 2012 uitgebracht is.
Disc twee bestaat uit het integrale concert van de band. In dertien nummers heb ik kennis kunnen maken met deze Duitse band die gewoon loeiharde thrashmetal speelt en waar de voorliefde voor eerdergenoemde bands duidelijk naar voren komt. Vooral het geluid van Slayer komt regelmatig naar voren. Duidelijk is wel dat er genoeg energie in de band zit. Hoewel het podium vrij klein is, straalt de energie en dynamiek van de band af. Zanger Robert Gonnella heeft een vaste stem en ondersteunt met zijn zang de muzikale explosie die de zaal in Osaka vult. Daarnaast weet hij ook nog wat humor in het optreden te gooien door zonder t-shirt en met een spidermancap zijn ding te doen.
Disc één betreft hetzelfde concert met daar tussendoor allerlei backstage filmpjes, interviews van diverse mensen die iets met Assassin van doen hebben of hebben gehad. De filmpjes van de bandleden laat een stuk zien backstage, maar ook Robert bij een voetbalwedstrijd of de drummer die als een superheld een auto kapot slaat.
Zaten we nu op de DVD te wachten? Wanneer ik fan zou zijn van de band is het heerlijk om enerzijds het concert te zien en anderzijds de wereld achter Assassin. Voor thrashfans zou het geheel op cd voldoende zijn geweest.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00