Home » Aurium – The 2nd Sun

Aurium – The 2nd Sun

door Edwin Knip
125 views 2 minuten leestijd

Symfonische female fronted rock en metal uit Servië.
Aurium wordt in 2012 opgericht in Belgrado, Servië. De naam is ontleend aan de medische term Tinnitus Aurium dat gekoppeld is aan chronisch oorsuizen. De band bestaat uit zangeres Dragica Maletić (Demist), toetsenist Siniša Mladenović, gitarist Julius Velker, bassist Miloš Jovanović en drummer Alexander Mušicki. In 2015 en in 2016 heeft de band respectievelijk de album Still Life en The Silent Moon uitgebracht. Het album The 2nd Sun is het derde album. De band heeft na de eerste twee albums uitgebreid getoerd door Servië, Bosnië en Bosnië Herzegovina.
De nummers hebben een ingewikkelde structuur en vertellen het verhaal van de hedendaagse samenleving, de eindigheid en verdwenen aspecten van ons bestaan.  Het nieuwe album duurt drie kwartier waarin Maletić de band aanvoert in 11 sterke melodische nummers. Asylum is het eerste nummer, het opent het album met stevig en ruig gitaarwerk. Gaandeweg wordt het nummer doorregen met orkestrale klanken, iets wat ook in de andere nummers terug te vinden is.
Curtain’s Fall laat Maletić uithalen met hoge vocalen in een goed in het gehoor liggend nummer. In Timekeeper doet de toetsenpartij even een vluchtige herinnering aan de jaren tachtig disco opkomen, maar dat is van korte duur. Hetzelfde geluidseffect komt in twee of drie andere nummers ook nog terug maar is zeker niet storend.  In Phasiaindiae krijgen we nog een paar ruige gitaar riffs te horen in combinatie met heldere toetsenakkoorden.
In elf sterke composities weet Aurium de luisteraar te overtuigen. Goed in het gehoorliggende melodielijnen worden gecombineerd met een strakke muzikale omlijsting en goede vocalen. Het maakt het tot een evenwichtig totaalplaatje dat zeker een luisterbeurt verdiend.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00