Home » Axident – Axident

Axident – Axident

door Filip van der Linden
1,2K views 2 minuten leestijd

Thrash is opnieuw hot en ook in België staat een nieuwe generatie thrashmetalbands te trappelen om de poorten naar het succes open te beuken. Axident leerden we kennen als support van de Finse thrashlegende Prestige in café Hell in Diest. Daar hoorden we reeds de live-versies van de drie tracks op hun demo en Panzer Attack viel ons toen op als het beste nummer uit die set. Een goede zet dus om die track op te nemen en uit te brengen.

Panzer Attack heeft alles wat je kan verwachten van thrash-metal: een pittig tempo, een refrein dat je meteen kan meebrullen, gitaren die snel en agressief shredden, een catchy vibe, een ietwat klassieke songopbouw die zowel aanleunt bij de Bay Area-stroming als bij de Teutonenthrash, … Ook leuk is Ancalagon The Black, een track genoemd naar de grootste draak uit de verhalen van Tolkien. Een draak zou ik deze track nu niet noemen. Het is een degelijke, onderhoudende track met lekker agressieve gitaren, maar inzake meezingbaar refrein komt Axident hier niet veel verder dan het herhalen van ‘fire’. Toch een track met potentieel, als er nog wat aan gesleuteld zou worden. Asylum heeft in de intro wat moeite om te overtuigen, maar krijgt dan een beetje een Evil Invaders-vibe.


Je hoort natuurlijk aan de mix en sound van deze demo dat dit nog geen afgewerkte nummers zijn. Maar dit zijn drie tracks met allure, met Panzer Attack als absolute hoofdvogel. Als Axident er zo nog een paar kan componeren en opnemen, gaat deze band het nog ver brengen.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00