Home » Axident – Demo + Live in Hell

Axident – Demo + Live in Hell

door Filip van der Linden
1,9K views 2 minuten leestijd

Eerder dit jaar konden jullie op deze site reeds lovende reviews lezen van het optreden van de jonge Antwerpse thrashmetalband Axident als support van Prestige en van hun digitale demo met drie tracks. Voor wie niet zo aan digitale releases is, hebben ze de demo en de live-opnames van dat concert op CD uitgebracht, op het label Sounds of Hell.

Over de drie in de studio opgenomen demo-tracks kunnen we kort zijn. Dat zijn dezelfde als bij de digitale release. Samengevat: stevige thrash en goede composities. Inzake mix en productie kan dit nog wel wat beter, maar je hoort al duidelijk het grote potentieel dat deze jonge band heeft.

Dat ze hun concert als support van de Finse thrash-legende Prestige hebben opgenomen is een mooie opsteker. Niet alleen krijgen we zo alle nog niet in de studio opgenomen tracks van Axident te horen, je hoort meteen wat deze band live waard is. Ongefilterd en puur, en met de eerlijke reacties van het publiek.

Een eerste conclusie: Ancalagon The Black is live nog een stukje agressiever dan in de studio. En hetzelfde geldt voor Asylum en Panzer Attack. Live klinkt Axident gretiger en enthousiaster. The Bitch Of Buchenwald heeft een leuke drum-intro en is echt een knaller. Dat tussenstuk met cleane vocalen snijdt door merg en been. En dat is nog maar de live-versie. Wat kan dit dan wel niet worden in een studio-opname?

Wat we in de review van het concert schreven over de track Axidental Thrash kunnen we bij het herbeluisteren enkel maar beamen: een toptrack, ondanks de ietwat cheesy songtitel.

Elke band zit te wachten op hun grote doorbraak. Bij Axident zou er al veel moeten tegenvallen zodat die internationale doorbraak er niet komt. Deze CD wordt dan vast een gewild item.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00