Home » Barry Hay's Flying V Formation naar Hedon Zwolle

Barry Hay's Flying V Formation naar Hedon Zwolle

door Patrick Spruytenburg
342 views 2 minuten leestijd

Vier jaar nadat Barry Hay besloot een nieuw project op te starten, is afgelopen 13 mei het debuutalbum van zijn Flying V Formation uitgekomen. De formatie bestaat uit DeWolff-gitarist Pablo van de Poel en de succesvolle muzikanten Jan Rooymans, Daim de Rijke en Huub van Loon met de enige echte Barry Hay voorop (bekend als voorman van Nederlands meest legendarische rockband Golden Earring)!
Onder aanvoering van Hay heeft de Flying V Formation de rauwe live-energie perfect weten te vangen op een coherent en onvervalst rock & roll album. Luister maar eens naar het openingsnummer Wait a Minute, waar direct de toon mee wordt gezet, of het heerlijk slepende I’m Not Drowning (een cover van een onbekend akoestisch nummer van Steve Winwood), pure rocktracks als The Machine en Turn Around en het messcherpe Razorblade. Rustmomenten zijn er ook in de vorm van een cover van het Rickie Lee Jones nummer Circle In The Sand en het prachtig beschouwende, bijna zes minuten durende sluitstuk Beautiful Life. Om maar eens te onderstrepen dat Barry Hay’s Flying V Formation een echte live-band is, bevat het acht nummers tellende album als bonus de twee live-tracks Firewater (bekend in het origineel van Micheal Smotherman) en de Tom Waits cover Going Out West.
In 2015 gaan Marcela, Matilda, Irena en Tea de studio in om hun debuutalbum All Or Nothing op te nemen. Tijdens het schrijven van de songs vinden de muzikanten inspiratie bij poprock powervrouwen als P!nk, Gwen Stefani, Kelly Clarkson en Hayley Williams. De gigantische energie en drive van Luminize doen al voor de officiële release van All Or Nothing in februari 2016 het nodige stof opwaaien. Luminize speelt in thuisland Kroatië en in Nederland op grote podia en festivals. Singles Get It Back en Kill It With Love hebben geleid tot internationale deals met Universal Music, AT Bookings en X-Level. Luminize speelde het afgelopen jaar onder andere op Parkpop en Bospop en is te horen geweest bij Radio Veronica, Radio 538 en 3FM.
Wanneer: zondag 6 november
19:00 uur: deuren open
19:45 uur: aanvang
Rockportaal.nl is aanwezig voor een live review.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00