Home » Becoming The Lion – Turning Point

Becoming The Lion – Turning Point

door Maurice van der Zalm
370 views 3 minuten leestijd

Becoming The Lion is het project dat door Ross Blomgren in het leven is geroepen. Ross begon Becoming The Lion in 2009 als solo-project. Van oorsprong speelde hij post-hardcoremuziek. Ondertussen heeft hij een andere richting gekozen voor zijn composities en ligt zijn werk meer in het verlengde van de rock/alternatieve rock. Ross is verantwoordelijk voor alle gitaar-, bas- en zangpartijen. Het drumwerk werd gedaan door Craig Borcher.

De vijf composities hebben een overeenkomstig geluid, startend met Intentional Liar. Vooral in het begin is de zangstijl te vergelijken met Chris Cornell. Enigszins ingetogen, licht schurend en lijzig wordt de spanning op de EP mooi opgebouwd. Qua kracht krijgt het steeds meer body. Lekkere riffs en een beukend drumgeluid zetten een mooi decor neer. De zang blijft belangrijk en haalt met de herhalende refreins lekker uit waarbij Ross zelfs enige grunts in de achtergrond heeft neergezet.

Voor Great Escape put Ross meer uit de alternatieve rock. Het ritme heeft een opzwepend karakter. Gaandeweg komen er wat progressieverockelementen langs die het geheel zeker aantrekkelijk maar ook gangbaar maken. Muzikaal krijgt de luisteraar een fraaie solo voor zijn kiezen, maar daar ligt niet het centrale punt. De solo is mooi ingebed in het geheel. De progressieve twist krijgt wat meer vorm in Foolish Chameleon. Ten aanzien van de zang is het allemaal wat ‘zachter’ ingezet. Het tempo is wat naar beneden bijgesteld. Hoewel er weinig variatie ligt in de complete compositie is het heel prettig om naar te luisteren en zullen liefhebbers van John Mitchell zeker wat van hun gading vinden op deze EP.

Met Stone’s Throw, waarin de relatie en het (goed) onderhouden ervan, centraal staan ligt er meer variëteit over de hele linie. De coupletten zijn rustig, hebben een lekker licht afwijkend ritme en klinkt Ross heser dan ooit tevoren. Je merkt in de aanloop naar een refrein al dat het niet rustig blijft. Alles blijft nog binnen de decibelrockgrens, maar in het refrein pakt Ross wel steviger uit. Eigenlijk krijgt dit een vervolg in titelnummer Turning Point. Het refrein is minder stevig, maar in jet eers zet Ross meer spanning neer.

Met Becoming The Lion krijg je met deze EP Turning Point een lekker stuk muziek. Het is niet baanbrekend of grensverleggend, maar de vijf composities zijn prettig om naar te luisteren en kun je in grotere groepen gerust opzetten.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00