Home » Beneath My Sins – Valkyries Of Modern Times

Beneath My Sins – Valkyries Of Modern Times

door Edwin Knip
131 views 2 minuten leestijd

Symfonische metal met behoorlijke klassieke invloeden, vanuit Frankrijk.
Als de band Evolvent in 2015 ophoudt te bestaan, besluiten de op dat moment actieve bandleden door te gaan onder de naam Beneath My Sins met de bedoeling een andere muzikale koers te varen.  De nummers op het debuutalbum worden bijna opera-achtig hoog gezongen door Emma Elvaston, af en toe iets te hoog, en dan wordt het irritant. De stevige stukken muziek worden goed afgewisseld met strijkers en andere klassieke elementen. Spread Your Wings opent het album, en bij de eerste tonen lijkt het alsof je naar een klassiek werk gaat luisteren. Een groot orkest speelt het bijna volledig instrumentale stuk.
Met stevig gitaarwerk neemt From The Flames de volgende plek in, toch wordt het nergens echt hard. De zang blijft hoog en breekbaar, en dat zal bij de andere nummers ook zo blijven. Zoals gezegd, daar moet je van houden. In het nummer The Beauty In The Witch zitten gesproken stukken tekst en wat stevig grunt werk die het nummer een aangename verrassing maken, in ieder geval qua vocalen. Een rustige piano intro vormt het begin van Broken Pieces, een rustig nummer dat naar het einde wat bombastisch dreigt te worden, maar dat net niet wordt. De zangpartijen worden aan het eind gevormd door wat koortjes, wat het mooi afwisselend houdt. En dan is er ook nog een soort duet in Endangered waar de zangpartij van Elvaston doorkruist wordt door mannelijke, Franstalige, vocalen.
In iets minder dan een uur tijd presenteert de band het debuutalbum met de bedoeling de wereld kennis te laten maken met het nieuwe geluid. De composities zitten goed in elkaar, strak georkestreerd. De band gaat in maart van start met een Belgisch-Franse toer, samen met de band Skeptical Minds. Ik ben benieuwd of de vocalen live net zo hoog zullen reiken als op dit album en hoe de orkest partijen zullen klinken. Voorlopig krijgt de band het voordeel van de twijfel.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00