Home » Betty Serveert viert Amerikaanse record store day release in Paradiso

Betty Serveert viert Amerikaanse record store day release in Paradiso

door Marc Koetse
114 views 2 minuten leestijd

Damaged Good, de jubileumplaat van de 25-jarige Nederlandse band Bettie Serveert, wordt op 22 april in Noord-Amerika als exclusieve Record Store Day (RSD) release uitgebracht. Bettie Serveert is hiermee de enige Nederlandse act die door de selectiecommissie van de USA RSD is uitgekozen. Op dezelfde dag sluit Bettie Serveert in de Amsterdamse poptempel Paradiso het eerste deel van hun Damaged Good clubtour af.
Damaged Good werd eind vorig jaar in Nederland met lovende reacties ontvangen. Media zoals Musicmaker, Trouw en het Parool omschrijven Damaged Good zelfs als één van de beste albums die Bettie Serveert ooit heeft uitgebracht. Het album komt in Noord-Amerika uit via het Amerikaanse Schoolkids Records en verschijnt op RSD in de Verenigde Staten als een exclusieve magenta vinyl LP, inclusief download code én een volledige CD.
Ter promotie van dit Amerikaans album release verscheen vannacht de nieuwe single ‘B-Cuz’. Bekijk de video hier.
‘Damaged Good’ is een van de meest diverse platen die Bettie Serveert tot nu toe heeft gemaakt. Van korte liedjes die amper zestig seconden duren tot een compleet epos van acht minuten en alles er tussen in. Het is een ‘groot verhaal’, intens, ruig, teder en vooral met veel vuur en passie. Een aantal liedjes zal zeker ook herinneringen oproepen aan de klassieker ‘Palomine’, het debuut waar het vijfentwintig jaar geleden allemaal mee begon.
‘De Betties’, zoals ze ook wel worden genoemd, hebben de afgelopen maanden vele succesvolle en uitverkochte shows in Nederland gespeeld. Op 22 april sluit de band in Paradiso in Amsterdam het eerste deel van hun Damaged Good tour af. Tickets voor deze show zijn verkrijgbaar via ticketmaster.nl
De organisatie (Double Vee Concerts) waarschuwt om geen kaarten anders dan via de officiële kanalen te kopen omdat de kans op aanschaf van ongeldige kaarten groot is.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00