Home » Bevrijdingsfestival Limburg kondigt eerste namen aan

Bevrijdingsfestival Limburg kondigt eerste namen aan

door Marc Koetse
119 views 2 minuten leestijd

Bevrijdingsfestival Limburg kondigt eerste namen aan: Jett Rebel, Gallowstreet en Fleddy Melculy.
Op vrijdag 5 mei viert Nederland de vrijheid, in Limburg zal er ook dit jaar groots worden uitgepakt in de binnenstad van Roermond. Naast diverse culture en maatschappelijke activiteiten zijn er vele muzikale acts waarmee we samen de vrijheid vieren. Jett Rebel, Gallowstreet en Fleddy Melculy zijn de eerste namen die we hierbij bekend mogen maken. Zoals ieder jaar is het festival gratis toegankelijk voor iedereen!
Limburgs talent zal dit jaar gehost worden op de Sena Performers Stage tegenover de mainstage en het Cross Culture Stage zal na een succesvol jaar terugkeren op het plein voor de ECI Cultuurfabriek.
COS Limburg organiseert het Plein van de Vrijheid. Hier kun je speeddaten met een veteraan of deelnemen aan een van de debat en dialoog activiteiten zoals de Peacetest, Geef vrijheid door en Café la Liberté.  Stichting Wel.kom en Kunstbende Limburg zullen voor de muzikale invulling zorgen. Het Plein van de Vrijheid is te vinden op het Munsterplein.
“Iedereen, waar ook op aarde, zou de mogelijkheid moeten hebben om zichzelf te kunnen zijn” sprak Jett Rebel in 2015 toen hij Ambassadeur van de Vrijheid werd, nu twee jaar later is dit nog toepasbaarder dan ooit. Met zijn nieuwste release Super Pop toont het multi-talent aan dat zijn vrijdenken hem ruimte geeft om alle muziekgenres te laten weerklinken. Voor Jett Rebel is niks te gek, afgelopen weekend stond hij in een bomvol Ahoy, bracht in een jaar tijd drie albums uit en opende hij tijdens Eurosonic/Noorderslag een pop-up museum.
Gallowstreet brengt de brass/hip-hop/funk/house naar de mainstage van het Bevrijdingsfestival Limburg. De band lanceerde afgelopen zomer het debuutalbumBattleplan en wist hiermee een warme sound te brengen naar de festivals en poppodia. Twaalf man sterk staan ze hun muzikale mannetje op het podium. Na energieke shows op North Sea Jazz, Dour en Lowlands komen ze nu bij ons het plein op de kop zetten! “We bijten niet, we blazen alleen maar” belooft trombonist Jeroen Verberne uit Grashook.
De Belgische band Fleddy Melculy bestaat nog niet zo heel lang, maar dankzij het album Helgië kreeg de groep een vliegende start.  Met titels als T-Shirt van Metallica,Feestje in uw Huisje en Brood worden de dagelijkse thema’s van de maatschappij muzikaal vertaald. Een unieke metal mix van onze zuiderburen!
Editie 2016
Bevrijdingsfestival Limburg 2016 had een recordaantal bezoekers van 50.000. Muzikale liefhebbers konden genieten van acts zoals: The Common Linnets, Lesoir, My Baby, Storksky en Statesmen. Afgelopen jaar mocht het festival Ambassadeur van de Vrijheid en provinciegenoot Kovacs als headliner ontvangen.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00