Home » Beyond The Black – Beyond The Black

Beyond The Black – Beyond The Black

door Edwin Knip
858 views 2 minuten leestijd

Het nieuwste album van deze symfonische metallers uit Duitsland is alweer hun vijfde volledige album.

Onder leiding van zangeres Jennifer Haben brengt de band tien nieuwe nummers ten gehore op dit titelloze album. Nummers die in het verlengde liggen van de tracks van voorgaande albums. Krachtige en heldere uithalen van Haben worden gecombineerd met ruig gitaarwerk van de beide gitaristen, Chris Hermsdörfer en Tobi Lodes. Het geheel wordt voort gestuwd door het heftige drumwerk van Kai Tschierschky.

Het album opent met Is There Anybody Out There?. Het is een nummer met een stevige riff, een lekker uptempo nummer. Reincarnation laat horen hoe goed de vocalen van Haber te combineren zijn met donkere, rauwe grunts. Het is een sterk geschreven nummer met een catchy refrein, het is een echte oorwurm. De band laat het nummer Free Me rustig starten, er klinkt akoestische gitaar en Haben zingt ingetogen de eerste regels. Op de achtergrond klinkt dreigend een gitaar. Hier en daar wordt het nummer wat steviger en uitbundiger, maar pas gaandeweg ontpopt het nummer zich als een stevige rocker.

Een ander nummer van het album dat zeker genoemd moet worden is het uitstekende Winter Is Coming. Krachtige vocalen die moeiteloos over het gitaargeweld heen spoelen, het is een genot om naar te luisteren. De band laat horen dat het gebruik van een koortje ook mag, in Raise Your Head komt dit voorbij.  De combinatie met grunts horen we dan weer terug in Not In Our Name, dan band blijft aangenaam verrassen, nummer na nummer.

Het afsluitende nummer is het indringende en mooie I Remember Dying, een nummer waarin de vocalen van Haben intiem klinken. Het muzikale vuurwerk is tot een minimum beperkt waardoor het nummer echt binnen komt. Al met al een album dat een zeer ruime voldoende haalt.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00