Home » Beyond The Black – Hørizøns

Beyond The Black – Hørizøns

door Edwin Knip
235 views 2 minuten leestijd

Melodische en goed in het gehoor liggende symfonische metal uit Duitsland.
Beyond The Black komt onder aanvoering van zangeres Jennifer Haben met dertien sterke melodische nummers. Na het stevige titelnummer volgt het uitermate catchy Misery dat de eerste single van het album is. Het nummer is een mix van stevige drumslagen en ondersteunend gitaarwerk, overgoten met een stevige toetsenpartij die het nummer net niet teveel domineert.  De stem van Haben is zuiver, stevig en melodisch.
De nummers op het album zijn een aangename mix van harmonieuze symfonic metal en stevige metal fragmenten. De Zweedse  sopraanzangeres Elize Ryd (Amaranthe) zingt mee op het nummer Wounded Healer en zorgt er voor dat het nummer net een stapje hoger getild wordt. Some Kind Of Monster is wederom een lekker in het gehoor liggend nummer, de band weet erg goed hoe ze pakkende refreinen en melodieën moeten schrijven.
Human is zwaarder en steviger dan voorgaande nummers en in Marching On worden er mannelijke vocalen toegevoegd. Zo weet de band voldoende te variëren tussen de nummers. In het voorlaatste nummer I Won’t Surrender gaat het tempo flink omlaag en wordt celliste Tina Guo toegevoegd aan de instrumentalisten. Haben weet een mooi, melancholisch nummer neer te zetten.  Welcome To My Wasteland is daarna de stevige afsluiter van het album dat na 13 nummers nog steeds niet verveelt, integendeel.
Degene die nieuwsgierig is geworden, de band speelt (onder voorbehoud, zoals alles tegenwoordig) op 20 december in Tivoli, Utrecht samen met Amaranthe. Op 15 november doen beide bands Antwerpen aan. De lijst met optredens bevat 17 shows over de maanden november en december 2020. Het gaat ongetwijfeld een geweldige show worden, Beyond The Black overtuigd met het vierde album uit de muzikale carrière.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00