Home » Billybio (Biohazard) komt naar Q-factory

Billybio (Biohazard) komt naar Q-factory

door Maurice van der Zalm
160 views 1 minuten leestijd

Billybio, beter bekend als zanger en gitarist van Biohazard, komt met zijn soloproject naar Amsterdam. Deze hardcore punk held heeft bekendheid verworven met immense Biohazard hits als ‘Urban Discipline’, ‘Punishment’ en ‘Tales From The Hard Side’.
Billybio komt uit een muzikale familie. In het ouderlijk huis stond een angstaanjagend valse piano waar Billy dikwijls achter te vinden was. Hij was vastberaden zich een breed muzikaal spectrum eigen te maken. Toen hij zich begon te verdiepen in het punk-rock genre kreeg hij echt de smaak te pakken. Hij was gedreven om muziek te maken die vernieuwend en verrassend was. Zo kwam hij terecht in de ongetemde hardcore scene eind jaren 80 in New York. Hier vond hij zijn thuis en zijn heil in de legendarische formatie; Biohazard! Tot op vandaag de dag staat Biohazard bekend als een van de eerste bands die hardcore punk, heavy metal en hiphop fuseerden.
De nieuwe plaat ‘Feed The Fire’ is onlangs uitgekomen. Het soloproject van Billybio is explosief, hard, herkenbaar maar toch helemaal Billy. “Van paniekerig vasthouden aan iets dat verdwenen is, is niets te merken. Het is eerder een geïnspireerde energieke plaat geworden die laat horen dat meneer Graziadei nog steeds veel plezier beleeft aan het maken van muziek,” aldus Zware Metalen.
Support wordt verzorgd door Cutthroat LA. Deze band zet zich op de kaart met een mix van hardcore, beatdown, 90s hiphop en thrash. Met politiek beladen teksten over corrupte media en religieuze chaos blazen ze 24 januari het dak eraf!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00