Home » Black Swan – Generation Mind

Black Swan – Generation Mind

door Wouter van Hal
420 views 2 minuten leestijd

Het tweede album inmiddels van deze samengestelde “superband” is een feit.
Zanger Robin McAuley (McAuley Schenker Group), gitarist Reb Beach (Winger, Whitesnake), bassist Jeff Pilson (Foreigner, The End Machine, ex-Dokken), hebben voor dit tweede album de koppen weer bij elkaar gestoken om de opvolger uit 2020 te schrijven en componeren. Drummer Matt Starr (Ace Frehley, Mr. Big) heeft zich uiteindelijk weer in de thuisstudio van Pilson in L.A. gemeld voor de opnames.
Als je voor het eerst deze vier namen bij elkaar ziet staan weet je eigenlijk al van te voren wat je kunt verwachten. Melodieuze hard rock/metal in een uitermate goed uitgewerkte productie dat niet mag afhangen van de ervaring van de technicus, dus dit werd eigenhandig gedaan door Pilson zelf. Doorgewinterde muzikanten die met minder geen genoegen nemen en ook absoluut de lat hoog leggen. Dat zijn nu eenmaal zaken die parallel lopen met een bepaalde opgedane status en de verwachting van de grote groep fans wereldwijd.
Openingsnummer She hides Behind laat me eigenlijk meteen denken aan de nieuwste release van the Scorpions. Deze heb ik de laatste weken veelvuldig rondjes laten draaien in de cd speler en ik dacht echt dat ik het verkeerde album had opgezet. Muzikaal gezien niet zo vreemd natuurlijk want de muziek zit precies in dezelfde hoek. De inmiddels 60 jaar oude McAuley heeft nog steeds de fantastische Ierse strot als weleer. Lekker uptempo begin van dit album dat bol staat van zeer fijne lekker in het gehoor liggende nummers. Eigenlijk weet je dit ook wel van te voren. En zeker als je de geschiedenis kent van de heren. Ze gaan uiteraard geen risico’s nemen en maken een album als dit zoals iedereen het wil horen. Een bluesy balad zoals How do you Feel is altijd het fijne standaard intermezzo. De strakke riffs en solo’s vliegen om je oren. De bas en drums zuiver en strak. Met zoveel ervaring kan het niet fout.
Zoek het album maar eens op, gooi je haar los, en laat het maar over je heen komen.
Verwacht geen wonderen maar gewoon een lekkere plaat om met een verse pils in de tuin door je Marshall bluetoothspeaker te knallen.
De buren kunnen dit zeker ook wel waarderen.


 
 
 
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00