Home » Blackmore's Night – Here We Come A-Caroling

Blackmore's Night – Here We Come A-Caroling

door Edwin Knip
214 views 1 minuten leestijd

Een EP met vier kerstnummers moet de tijd overbruggen tot de release van het nieuwe studio album in het voorjaar van 2021.
Blackmore’s Night heeft een nieuwe deal getekend bij EarMusic en zal volgend voorjaar met een nieuw album komen. Hierna zullen de oudere titels ook opnieuw uitgebracht worden. Als opwarmertje brengt de band een EP met vier kerstnummers uit waar we de feestdagen mee door kunnen komen.
De EP bevat vier nummers te beginnen met Here We Come A-Caroling, een nummer dat bijna akoestisch is. De minimale muzikale begeleiding en de achtergrond zang geven het nummer een intiem karakter. Halverwege het nummer komt de instrumentale begeleiding meer tevoorschijn en volgt het een uptempo folktempo. Het tweede nummer is It Came Upon A Midnight Clear, het is gebaseerd op een gedicht uit 1849 geschreven door Edmund Sears, een geestelijke uit Wayland, Massachuttes. Een jaar later werd het door Richard Storrs Willis omgezet in een kerstnummer.
Little Town Of Bethlehem is al net zo’n oud nummer, het dateert uit 1868. Het heeft iets meer volume dan het voorgaande nummer. De EP wordt afgesloten door het nummer Silent Night wat ook in deze uitvoering de luisteraar even met stilte vervult. Fijne kerstdagen alvast!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00