Home » Blackmore's night in Heerlen

Blackmore's night in Heerlen

door Marc Koetse
270 views 1 minuten leestijd

Deep Purple gitarist Ritchie Blackmore voor uniek concert naar theater Heerlen
De Britse gitarist en songsmid Richard Hugh Blackmore, vooral bekend van de hardrockgroepen Deep Purple en Rainbow komt op woensdag 2 augustus met zijn band en folk rock project Blackmore’s Night naar Heerlen. De kaartverkoop voor dit concert start aanstaande maandag 27 februari om 10:00 uur.
Ritchie Blackmore behoort tot de originele bandleden van Deep Purple en samen met deze band maakte hij (hard)rockklassiekers als Child In Time, Black Night en natuurlijk Smoke On The Water. In 1975 richtte hij Ritchie Blackmore’s Rainbow op, later ingekort tot Rainbow. In 1993 vertrok hij voorgoed bij Deep Purple ging hij verder met Rainbow.
In 1997 richt Blackmore met zijn vrouw Candice Night de traditionele folk band Blackmore’s Night op. Met deze groep speelt hij akoestische renaissance muziek die ook begin augustus zal weerklinken in Heerlen. Het is een terugkeer naar Blackmore’s voorliefde voor melodieën uit de Middeleeuwen en de Renaissance; met mythische teksten die vaak gebaseerd zijn op oude volksverhalen. Het eerste album ‘Shadow of the Moon’ wordt meteen een succes. Zo behaalde het album in Japan de gouden status.
Inmiddels heeft Blackmore’s Night tien studio albums, drie live albums en een compilatie uitgebracht. Hoewel er in de loop van de tijd langzaam meer rockinvloeden in het geluid van Blackmore’s Night komen, blijven de wortels stevig in de renaissance, zoals ook blijkt tijdens de live optredens. Niet alleen door het instrumentarium zoals mandolines, tambourijnen en draailieren, maar ook in de kleding komen de laat-middeleeuwen helemaal tot leven.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00