Home » Blue Oyster Cult – Cult Classic

Blue Oyster Cult – Cult Classic

door Edwin Knip
163 views 1 minuten leestijd

Een nieuwe uitgave van oude bekenden. Het album Cult Classic werd al in 1994 uitgebracht, nu komt het album opnieuw op de markt.
Deze Amerikaanse band bestaat sinds 1967. Toen was de bandnaam nog White Soft Underbelly, in 1971 werd de naam gewijzigd naar Blue Oyster Cult. De band heeft redelijk succes in de Verenigde Staten en staat bekend om de bizarre lp hoezen en absurde teksten. In Nederland is de band niet van de grond gekomen. Er is welgeteld één hitnotering te vinden en dat is de single Don’t Fear (The Reaper) dat het niet verder dan de tipparade schopte.
Toch is deze lp een mooie kennismaking voor degene die nog geen noot van deze band gehoord heeft. De band heeft het grootste succes met het album Agents Of Fortune waar de nummers Don’t Fear (The Reaper), E.T.I. en This Ain’t The Summer Of Love vanaf komen. Het laatste wapenfeit is het album Curse Of The Hidden Mirror uit 2001.
Op het album staan veertien uiteenlopende nummers, zo is This Ain’t The Summer Of Love een stevig rocknummer (de band claimt de term ‘heavy metal’ te hebben uitgevonden). Burning For You is daarentegen weer een luchtiger, meer pop-achtig nummer. Buck’s Boogie is volledig instrumentaal. Het is een zeer toegankelijk album en is zeker het beluisteren waard. Zeventig minuten lang kan de luisteraar even een stapje terug doen in de tijd.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00