Home » Bonemud – Challenge Accepted EP

Bonemud – Challenge Accepted EP

door Maurice van der Zalm
139 views 2 minuten leestijd

cover BonemudIn 2010 debuteerde Bonemud, afkomstig uit het Zuidwesten van Engeland, met de cd Tokoloshe. In 2011 bleven oprichters Remi Makulec (gitaar) en Scott Allen (zang) over, maar wisten al gauw Thom Wood op bas en Nick Schaffer achter de drums te strikken om de vier nummers op Challenge Accepted mee te spelen en onderdeel te zijn van de band.
De nummers op de EP kennen invloeden uit diverse muziekstijlen. Homiez ligt duidelijk in het verlengde van het titelnummer Tokoloshe van de debuutcd. Rap-, funk- en rockinvloeden smelten samen tot een aanstekelijk nummer dat, vooral in het begin, doet denken aan de stijl van Rage Against The Machine. Lil’Whore is een bijzonder nummer omdat de inhoud van de teksten en de muziek nogal in strijd lijken te zijn met elkaar. Het nummer start rustig, maar bouwt zich langzaam op tot een stevig rocknummer. In Something I Am ligt er een solide basis ten grondslag aan het gehele nummer. Doorspekt met duidelijke knipogen naar Korn en Primus is het nummer stevig en vooral zeer energiek. Slotnummer U & I kent een stevig gitaargeluid maar ligt het meest binnen het pop/rockgenre. Van rustig naar een flinke climax om weer terug te komen bij de oorsprong van het nummer maakt U & I tot een goed opgebouwd nummer dat makkelijk naast een Papa Roach mag en kan bestaan.
In een kwartier hebben de vier heren van Bonemud me op Challenge Accepted weten te overtuigen van hun muziek. De diversiteit in muziek- en zangstijlen spreekt me zeer aan. Het is vooral stevig, vol met energie en ten opzichte van de debuutcd veel steviger geproduceerd.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00