Home » Buma ROCKS! presenteert Heavy Chats en Q&A met Floor Jansen tijdens FortaRock

Buma ROCKS! presenteert Heavy Chats en Q&A met Floor Jansen tijdens FortaRock

door Maurice van der Zalm
131 views 3 minuten leestijd

In februari kondigde Buma ROCKS! een hernieuwde samenwerking aan met metalfestival FortaRock. Inmiddels heeft the international platform for loud music de planning rond van Buma ROCKS!-gerelateerde activiteiten op FortaRock-zaterdag 2 juni. Naast de optredens van de top van de Nederlandse heavy muziek staan matchmakingsessies – de zogenoemde Heavy Chats – op het programma, alsmede een Q&A met Floor Jansen en de uitreiking van de Buma ROCKS! Export Award.
VUUR, DEATH ALLEY, DOOL & FOR I AM KING
Buma ROCKS! presenteert op zaterdag 2 juni in het Goffertpark in Nijmegen de volgende Nederlandse acts: VUUR, DEATH ALLEY, DOOL & FOR I AM KING. Stuk voor stuk bands die hun sporen reeds verdienden op de Nederlandse podia en die hun vleugels uitslaan over de grenzen.
Heavy Chats
Speciaal voor de Buma ROCKS! programma-onderdelen wordt op zaterdag 2 juni het fraaie Goffert Theater bij het festivalterrein betrokken. Het Goffert Theater biedt ruimte aan de Heavy Chats. Ambitieuze muzikanten, managers en anderen actief in de Nederlandse loud music business kunnen zich via de website van Buma ROCKS! aanmelden voor een maximum van drie gesprekken met door Buma ROCKS! genodigde professionals uit binnen- en buitenland.
Te spreken zijn:

  • Crt Batagelj, concert en festivalpromoter uit Ljubljana, en tevens verantwoordelijk voor boekingen van de Sloveense festivals Metaldays en Winter Days Of Metal.
  • Jan-Martin Jensen, mede-eigenaar en boeker van het Inferno Metal Festival en van Radar Booking in Oslo.
  • Jan Quiel, agent bij touring agency Seaside Touring, verantwoordelijk voor Wacken Open Air, de Full Metal Cruises en Hamburg Metal Dayz.
  • Jacopo de Simone, booking agent bij District 19, actief in Italië en ver daarbuiten in het organiseren van tours in de extreme metal underground.
  • Toni-Matti Karjalainen, organisator van de jaarlijkse Modern Heavy Metal Conference in Helsinki, a belangrijke netwerkplek voor de metalscene.
  • Jasper Schuurmans, Artist Manager bij het Engelse management powerhouse Northern Music Co, waar hij werkt met Opeth, Devin Townsend, Anathema en recentelijk ook Sons of Apollo.
  • Gunnar Sauermann, lang bekend als schrijver voor de Duitse editie van Metal Hammer, sinds kort ook publicitair medewerker van het Wacken Open Air festival.
  • Frank van Liempd, al twee decennia Europees PR-manager voor artiesten en labels in elke heavy subgenre, waaronder Spinefarm Records, Relapse Records en InsideOut Music.
  • Janis van Lokven verzorgt event management en marketing & communicatie voor FortaRock, Rock Werchter, The Sound Of Revolution, Jera On Air, Tributeland en Buma ROCKS! Als freelancer werkt ze regelmatig voor MOJO en is ze het Europese PR-contact voor het Braziliaanse Ego Kill Talent.

Q&A met Floor Jansen van Nightwish
Ook op zaterdag 2 juni: een Q&A met Nightwish-zangeres Floor Jansen. Buma ROCKS!-medewerker en muziekjournalist Mark van Schaick zal met haar praten over haar carrière, van de jaren met After Forever tot haar werk met de Finse metalband, die FortaRock op zaterdag af zal sluiten. De Q&A vindt plaats in het Goffert openluchttheater van 16.00 tot 16.30 uur.
Buma ROCKS! Export Award
De Buma ROCKS! Export Award wordt jaarlijks uitgereikt aan een band of artiest die binnen de heavy muziek succesvol is in het buitenland. Winnaars waren tot dusver Textures (2017), Within Temptation (2016), Epica (2015) en Adje Vandenberg (2014).
Alle activiteiten van Buma ROCKS! in het Goffertpark zijn toegankelijk voor iedereen in het bezit van een FortaRock combiticket of een FortaRock dagkaart voor de zaterdag.
Buma ROCKS! 2018 @ FortaRock Nijmegen:
12.40 – 13.30 uur -> VUUR
13.45 – 14.45 uur -> Heavy Chats
15.00 – 15.40 uur -> Death Alley
16.00 – 16.30 uur -> Q&A Floor Jansen
16.50 – 17.30 uur -> For I Am King
20.40 – 21.30 uur -> DOOL

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00