Home » Carcass – Despicable

Carcass – Despicable

door Filip van der Linden
228 views 1 minuten leestijd

Despicable is officieel een zoethoudertje. Het nieuwe album van Carcass is klaar, maar kan om de intussen bekende reden nog niet uitgebracht worden. Dus krijgen de fans vier tracks voorgeschoteld op een EP, waarbij het nog maar de vraag is waarom net deze niet op het album zullen staan. Voor de band zelf is het – afgaand op het promopraatje – nochtans duidelijk dat dit de afvallers zijn. 
Als dit inderdaad de tracks zijn die het album niet gehaald hebben, dan hebben we pas iets om naar uit te kijken. Dit is top technical en melodical deathmetal die nog ongeveer in het verlengde ligt van Surgical Steel (uit 2013). Het klinkt best oldschool met logge en tegelijk inventieve, organische riffs. Openingsnummer The Living Dead At The Manchester Morgue is misschien wel de abspmute parel op deze kroon. Veel technisch-hoogstaande riffs, maar niet op een nerdy manier. Eerder catchy zelfs, voor zover dat kan in melodic death.
De drie overige tracks moeten nauwelijks onderdoen, maar zijn net ietsje minder catchy. Slaughter In Soho is een heel makkelijk te verteren track die zowel in de klassieke melodische death als de heavy metal de mosterd gevonden heeft en die toch heel hard als Carcass klinkt. Deze Britten namen na Surgical Steel ruim de tijd om te touren en nieuwe tracks te schrijven. Nu we Despicable gehoord hebben, kunnen we twee besluiten trekken: op talent staat geen leeftijd en ze zijn het nog niet verleerd: Carcass verkeert in de herfst van het bestaan van de band in een bloedvorm.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00