Home » Carrion – Time To Suffer

Carrion – Time To Suffer

door Filip van der Linden
161 views 1 minuten leestijd

Carrion is een hardwerkende Belgische deathmetalband. Deze zeomer speelden ze nog op het Antwerp Metal Fest en op Metal Days in Slovenië. Ze brengen op Time To Suffer, hun tweede album, deathmetal die eerder bij de Amerikaanse lichting aansluit, denk aan Obituary en Suffocation. Heel agressief en brutaal.
 
Ze hebben wel aandacht voor de groove, maar veel minder voor de melodie. Al zijn er een paar schaarse momenten waarop de melodie toch de bovenhand krijgt of waarop je eens lekker kan headbangen. Soms wordt het heel nerveus en technisch, maar het blijft meestal mooi binnen de lijnen van wat we vandaag ‘pure’ deathmetal noemen. Vernieuwend is het niet, voorspelbaar soms wel, maar Carrion brengt het met veel passie en kon zo het Deense label Mighty Music overtuigen.
 
De band beukt op dit tweede album onophoudelijk op je trommelvliezen. Zonder genade en zonder aflaten. Mutilation, Urge en Supreme zijn als meest intense tracks heel representatief voor het album. Het instrumentale Death From Deep Within is een goed getimed rustpunt, hoewel die lekker diepe grunt niet snel gaat vervelen. Het afsluitende In The End, There Is Only Death is het orgelpunt van dit album. Een knappe track, met veel afwisseling en toch heel logisch en organisch opgebouwd.
 
Time To Suffer bewijst dat deathmetal niet eentonig of saai hoeft te zijn. Als je er als band net zoals Carrion je hart en ziel in legt, zal je zeker de fans kunnen overtuigen.
 
 

 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00