Home » Catch Fire – The Distance I Am From You

Catch Fire – The Distance I Am From You

door Filip van der Linden
113 views 1 minuten leestijd

cover catch fireHeel Amerikaans klinkende Britse pop-punk
Het Britse pop-punk-bandje Catch Fire heeft met The Distance I Am From You net een bijzonder leuke EP uitgebracht bij het Italiaanse Rude Records. De eerste nummers knallen als Sum41 of Green Day in hun begindagen of zoals elke jonge punkband zou moeten klinken. De sound van deze jongens uit Nottingham is heel gericht naar de vermoedelijk Amerikaanse bands die als voorbeeld gediend zullen hebben.
Opener Introspective Pt. I is catchy, maar buigt en breekt zelfs onder het gewicht van de duurtijd. Vier en een halve minuut voor het eerste nummer van een debuut-EP is misschien wat veel. De single Bad Behaviour ligt lekker in het gehoor, maar ontbreekt misschien nog een refrein om lekker mee te zingen/brullen. De single van deze EP krijgt dan weer wel goede punten voor de niet-onaardige bassolo van Joseph Ryan Askew halverwege het nummer.
Zowat dezelfde argumenten gelden voor het derde nummer, Anaesthetic: catchy genoeg, maar te lang en zonder meezingmoment. Die paar minpuntjes worden goedgemaakt door de fijne afsluiter Introspective Pt. II. Die toont dat de band overeind blijft in een akoestische nummer en geeft aan dat Catch Fire meer potentieel heeft inzake songschrijven dan de andere songs laten vermoeden.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00