Home » Cellar Stone – Burn

Cellar Stone – Burn

door Xander Pas
169 views 2 minuten leestijd

Burn is een welbekend nummer van Deep Purple. Het gelijknamige album kwam in 1974 uit en was de eerste plaat van de Mark-III line-up bestaande uit David Coverdale (zang), Glenn Hughes (bass, zang), Ritchie Blackmore (gitaar), Jon Lord (keyboard) en Ian Paice (drums). David Coverdale was destijds nog een onbekende zanger. Waar Glenn al succes had met de band Trapeze, zorgde dit album ervoor dat David Coverdale (bekend van Whitesnake) een beroemdheid werd. Het originele nummer heb ik al duizenden keren gehoord, het was namelijk een van de albums waardoor Deep Purple mijn favoriete band is geworden. Toch ben ik altijd weer benieuwd hoe dit nummer zou klinken als het door een andere band gespeeld zou worden.
Die vraag wordt dit keer door Griekse hard rock band Cellar Stone beantwoord. De band werd in 2017 opgericht en heeft vorig jaar het album ”One Fine Day” uitgebracht. Nu brengen ze een ode aan Deep Purple door middel van deze cover. Vanaf het moment dat het iconische riff wat origineel door Blackmore werd gepeeld, krijg ik weer de neiging om te gaan headbangen. Dat is de magie van dit nummer, zeker met het strakke drum geluid wat op iedere versie van het nummer enorm opvalt. Qua instrumentals is het duidelijk te horen dat vooral de drummer er veel plezier in heeft. Over de gitarist ben ik ook wel te spreken. Op het begin klonk het geluid nog wat zwak, al werd dat al snel goedgemaakt en is het erg fijn om daar naar te luisteren.
De bass valt helaas niet op. Dat geluid wordt zo overstemt door de drums en gitaar dat het bijna lijkt alsof er geen bassist speelt. Hetzelfde kan gezegd worden over de keyboards, die zijn af en toe wel te horen maar springen er nooit echt uit. De vocalen zijn niet verkeerd, al haalt de zanger niet altijd de hoge noten. Dat is niet zo gek aangezien het geen makkelijk nummer is om te zingen.
Ondanks dat dit niet de meest spectaculaire cover is van ”Burn”, heeft de band wel een fijn geluid. Ze proberen het origineel niet een op een te kopieëren en dat hoor je. De eigen stijl die eraan wordt gegeven door de band werkt wel. Deze cover heeft me in ieder geval wel benieuwd gemaakt naar de rest van de discografie van de band.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00