Home » Chris Cornell (Soundgarden) overleden

Chris Cornell (Soundgarden) overleden

door Maurice van der Zalm
136 views 2 minuten leestijd

foto afkomstig van de facebookpagina van Soundgarden)
Wanneer in hemelsnaam (of helsnaam) stopt Magere Hein met het slijpen van zijn zeis. Het lijkt erop dat mijn hele achterland langzamerhand het aards verruilt met de eeuwige jachtvelden. Dat het daarboven ondertussen een flinke jamsessie aan het worden is, moge duidelijk zijn, maar met het plotselinge overlijden van Chris Cornell is er alweer een gat geslagen in mijn muzikale verleden.
Chris Cornell richtte in 1984 Soundgarden op; een band die langzamerhand aan populariteit won en in de jaren negentig met het album Badmotorfinger tot één van de aanjagers van de grungemuziek mag worden gerekend. Soundgarden wist met het album Superunknown ook een groter publiek te raken en het nummer Black Hole Sun is uitgegroeid tot een klassieker.
In de tussentijd was Chris Cornell de initiator tot het Temple Of The Dog project en zette daarmee een klassiek album op de markt dat nog altijd tot inspiratiebron fungeert voor vele andere muzikanten.
Na het uiteenvallen van Soundgarden richtte hij zich met de ex-leden van Rage Against The Machine op Audioslave. De combinatie van het unieke stemgeluid van Chris en de muzikale intensiteit van de overige leden zorgde er ook voor dat Audioslave succesvol de wereld rond kon touren.
Dat Chris Cornell veelzijdig bezig was, bleek uit de diverse succesvolle projecten waarvan hij onderdeel uitmaakte. Zijn veelzijdigheid kreeg een bijzondere wending toen hij de soundtrack voor James Bond neerzette en met Timbaland het r’n’b nummer Part Of Me uitbracht. Sceptici vonden dat het echt niet kon.
Soundgarden kwam weer bijeen en naast zijn solowerk lanceerde de band het album King Animal. Soundgarden wist zich de laatste jaren weer in de kijker te spelen en was bezig met een tour door Amerika. Tijdens deze tour is het levenloze lichaam van Chris Cornell op de badkamervloer in een hotel gevonden. Over de toedracht is (nog) niets concreets bekend, hoewel de lijkschouwer beweert dat Chris Cornell zelfmoord heeft gepleegd.
Feit is dat een charismatische, begaafd en veelzijdig artiest en mens ons heeft verlaten. Zijn werk als artiest blijft ons gelukkig bij.
Chris is slechts 52 jaar oud geworden.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00