Home » Crooked Steps – Fingers Crossed

Crooked Steps – Fingers Crossed

door Filip van der Linden
307 views 2 minuten leestijd

Crooked Steps uit Gent (België) is een tweemansband (drums, gitaar, zang) die na vier jaar repeteren en optreden hun eerste ei gelegd hebben. Dat ei is de eind vorig jaar uitgebrachte Fingers Crossed. Voor deze EP in eigen beheer deden Lou en Thomas een beroep op Erik Van Biesen van Gorki als producer.
 
Zelf geeft de band aan beïnvloed te zijn door o.m. Royal Blood, Arctic Monkeys, The Black Keys, Blood Red Shoes, Foo Fighters en Black Box Revelation. Daar mag je gerust ook nog de roekeloosheid van pakweg The Who en in mindere mate de geest van bv. John Lee Hoker aan toevoegen.
 
De EP Fingers Crossed telt vier nummers. Openingstrack Hello World grossiert in catchy riffs en licks. Het iets ingetogener Blood Tears Sweat and Fears leert ons dat deze jongelingen best al een volwasen boodschap kunnen brengen. Dat doen ze ook nog eens in een song die ondanks de spaarzame viool-toetsen gelukkig eens niet aan mekaar hangt van de mierzoete melodietjes en opgeklopt melodrama.
 
Radiovoice en Massive Attack zijn lekker energieke bluesrockers die je niet meteen zou verwachten van twee twintigers. De eerste schuurt een beetje aan tegen de garage, terwijl de tweede een injectie swampblues heeft gekregen.
 
Benieuwd wat voor moois Crooked Steps ons zal brengen als er al meer littekenweefsel op hun ziel gegroeid is, maar als debuut kan dit al tellen.
 
http://vi.be/crookedsteps
 
https://nl-nl.facebook.com/CrookedSteps
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00