Home » Crossed Fire – It's All About Chaos

Crossed Fire – It's All About Chaos

door Maurice van der Zalm
117 views 2 minuten leestijd

crossed_fireWanneer je de EP It’s All About Chaos voor het eerst hoort, kun je je bijna niet voorstellen dat dit het debuut is van het Portugese Crossed Fire. In een kwartier word je compleet omver geblazen door de vijf nummers die het kwintet op schijf wist te persen.
Kenmerkend voor alle nummers is de heerlijke heavy groove die aan de basis ligt van de muziek van de band. Daarbij is het rasperige stemgeluid van David Rosa medebepalend voor het geluid. Die man heeft me werkelijk een strot waar menig gerespecteerde metalzanger zich aan kan meten. Bij het beluisteren van de EP kan ik me echter niet voorstellen dat Lamb Of God of Down niet tot de grote voorbeelden behoren van de jongens. In het kader van “meer van het goede” is It’s All About Chaos dan ook een vette aanwinst voor de liefhebber  van eerdergenoemde bands. Variatie is er namelijk/helaas weinig te bespeuren, maar dat is absoluut niet storend, want het geheel stijgt met kop en schouders boven het metalveld uit. En eerlijk is eerlijk, slotnummer Portuguese Liquor wijkt wat af door een aantal kleine variaties in tekst (de titel van de EP is in dit nummer te horen), melodie en ritme. In de overige nummers scheuren, ondersteund door een logge ritmesectie, de beide gitaristen Filipe Silve en Eduardo Cunha de ene stroperige riff na de andere uit hun muzikale toverdoos, waarbij een flinke scheut  ‘southern-rock’ het geheel wat elan geeft. Zet daar dan bovenop het geluid van David Rosa en het feest is compleet.
De EP duurt slechts een kwartier en dat is wel wat jammer, want na vijf nummers ben ik nog niet uitgeluisterd. Het bijzondere zware geluid walst werkelijk over me heen. Zou dit dan stiekem deel II zijn van Down IV, want Crossed Fire kan laat horen dat ze zich hieraan zeker kunnen meten.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00