Home » DadaWaves – DadaWaves

DadaWaves – DadaWaves

door Filip van der Linden
192 views 1 minuten leestijd

defcddadawaves

defcddadawaves


Het Belgische DadaWaves is de nieuwe band van Jasper Stockmans. Die zat eerst in de punkband Oversized en ging daarna solo als The Nursery Rhyme. Met DadaWaves staat hij er opnieuw met een band en brengt hij lichtvoetige, licht-psychedelische en pop om bij weg te dromen. Referenties zijn o.m. Pet Sounds van Brian Wilson, David Sylvian, Pink Floyd maar zeker ook Steely Dan en The Kinks.
 
Openingstrack Wise Old Owl werd terecht opgepikt door de radiostations in Vlaanderen. Het eerder brave The Superfluous Man heeft een breed uitwaaierend strijkarrangement, een element dat vaak terugkomt. De muziek op dit debuutalbum is onbeschaamd braaf en poppy en staat in schril contrast met de vaak cynische en satirische teksten, al worden die vaak naar de achtergrond verwezen door de knappe en kleurrijke arrangementen. Bij elke luisterbeurt geven de nummers iets meer prijs.
 
Vocoders geven het barokke Dans Votre Absurdité, de tweede single, en Do Your Swirly Thing een snuifje Kraftwerk, terwijl Run Girl Run duidelijk naar The Beatles lonkt. Back On Reality-Groundfloor had op een album van Ray Davies kunnen staan. Flow heeft een voorzichtige link met The Beach Boys en Counterclockwise heeft een hint van Pink Floyd.
 
Met de herfst in de aantocht kunnen liefhebbers van zonnige en tegelijk mysterieuze, meerlagige pop nog snel dit album van DadaWaves in huis halen om de donkere dagen door te komen.
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00