Home » Dani Hart – After I’m Gone

Dani Hart – After I’m Gone

door Filip van der Linden
299 views 2 minuten leestijd

Dani Hart is de artiestennaam van Daniela, die eerder dit jaar in de blind auditions van The Voice Vlaanderen haar selectie afdwong met een cover van I See Red van de Amerikaanse band Everybody Loves An Outlaw. Deze Chileense studeerde in de UK, waar ze in 2017 ook haar eerste EP (Let The Children) opnam. Sinds een hele tijd woont ze voor de liefde in België. Ze is al te horen op releases van Off The Cross en ze stond al op het podium met 10 Rogue  en H.E.A.T.. Haar grote droom is om ooit op Graspop te spelen.


Dani Hart brengt in het najaar haar nieuwe EP Slaying Bluebeard uit. Daarvoor verzamelde ze een topteam, met Belgische muzikanten van onder meer Carnation, Cardinal, Sin Savage, Off The Cross en 10 Rogue. Net zo indrukwekkend is het studiopersoneel, met Anton Mergaerts en Yarne Heylen als producers en Bob Briessinck voor de mix.


Het artwork komt van Luisa Agudelo (Enforcer, Scavenger, …) en de foto’s van de master himself, Rudy De Doncker. De promo is in handen van de al net zo legendarische Mike De Coene van Hardlife Promotion. Dat zijn niet enkel een indrukwekkende reeks namen en referenties, het betekent ook dat er veel mensen met ervaring zijn die geloven in het talent van Dani. Haar debuutsingle single After I’m Gone zorgt ervoor dat de verwachtingen voor die EP hoog liggen.
Vocaal doet Dani mij op deze tweetraps powerballad onmiskenbaar denken aan Heart en ook aan dejonge Bonnie Raitt, aan Marta Gabriel van Crystal Viper en aan Tine van Scavenger. Muzikaal klinkt deze hardrockende powerballad als het beste werk van Mr. Big, Aerosmith, Juliette & The Licks en Extreme. Het is een beetje een ‘gladde’ en gepolijste Amerikaanse rocksound, maar wel super goed gedaan.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00