Home » Danko Jones – Power Trio

Danko Jones – Power Trio

door Jochem van der Steen
260 views 1 minuten leestijd

De driekoppige band Danko Jones, genoemd naar de frontman, staat intussen al meer dan twintig jaar garant voor een portie onvervalste rock ‘n’ roll. De schoenmaker blijft ook met dit nieuwe album bij de leest.
Ik heb begrepen dat de doorgans energieke Canadees, het tijdens de pandemie zwaar had. Hij was een stuk minder energiek en verdronk in al het nieuws en de bijkomende twisten over COVID en vaccinaties. Gelukkig trokken zijn bandleden hem uit het slop. Op nummers als I Want Out and Get To You bezingt  hij duidelijk zijn frustraties over de pandemie. De andere nummers gaan weer gewoon over mooie vrouwen (o.a. Blue Denim Jumpsuit en Good Lookin’) of de liefde (Get To You, Dangerous Kiss).
Danko Jones mag een student en fan genoemd worden van rock, metal en punk. Dat kunnen we prima horen in een aantal van zijn nummers. Het eerder genoemde Good Lookin’ herbergt een openingsriff die klinkt alsof Tommy Iommi in AC/DC speelt. Het snelle You Flaunt It klinkt als een kruising tussen The Hives en Motörhead. De korte, krachtige riffs van Start The Show verwijzen naar AC/DC.
Hoewel Danko Jones hier weer een lekkere rock ‘n’ roll plaat heeft uitgebracht, mist het de rauwere inventiviteit en originaliteit van de eerste albums als Born A Lion en Sleep Is The Enemy.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00