Home » De terugblik van Edwin Knip

De terugblik van Edwin Knip

door Edwin Knip
299 views 3 minuten leestijd

Goh, wil jij even een terugblik over 2018 maken voor de site? Het is weer makkelijker gezegd dan gedaan. Er kwam veel nieuwe muziek voorbij en het is af en toe lastig om keuzes te maken. Nieuwe bands, reeds bestaande bands, streaming of fysieke cd, een live show, 2018 had weer van alles te bieden.
De hoogtepunten van het jaar waren de nieuwe Claw Boys Claw, een band terug van nooit weggeweest. Het debuut album van Ruv, een veelbelovende band uit het Oosten van het land met jonge, gedreven muzikanten die staan te popelen om in 2019 het tweede album te lanceren. Ik mocht het album recenseren en de band live aan het werk zien, beide zijn een aanrader! Ook een aanrader is de Amerikaanse singer songwriter Lissie. Ik had een één op één interview voorafgaand aan een fantastisch concert in Bitterzoet in Amsterdam. Haar albums halen in Engeland hoge verkoopcijfers, het wordt tijd dat het grote publiek in Nederland haar ook ontdekt en gaat waarderen.
Er kwam een nieuw, ouderwets goed album van Kim Wilde en ook live is elk concert nog steeds een feestje. Hetzelfde geldt voor de Nederlandse folkrock band Scrum die ook met een nieuw album kwam. En oudgedienden Judas Priest moet ik dan ook nog noemen, zij kwamen met het nieuwe album Firepower, sneller en harder dan ooit. En wat te denken van Candlemass, Stryper, Burning en Tiger Love Machine? Er kwam veel moois uit dit jaar.
Ook nieuwkomers Gatekeeper, Dream Child en Beauty In Chaos brachten juweeltjes uit. Als ik zie wat ik allemaal besproken heb het afgelopen jaar komen de mooie herinneringen weer boven.
Live was het een bescheiden jaar, Nederlands oudste en naar mijn mening beste rockband Golden Earring liet op een overvol strand zien dat er nog steeds een tomeloze energie in de band zit. Zeventig jaar oud en nog steeds een geweldige show neerzetten, deze band verdient een diepe buiging. Ook oudgedienden Wild Romance stelen nog steeds de show, maar ook de jonge honden van Ruv en Scrum. Het was me een groot genoegen dat ik er bij mocht zijn.
Tenslotte nog een dankwoord voor Ina Nieboer. Topfotografie voor de concerten die we samen bezochten, waarvoor dank!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00