Home » De terugblik van Rob

De terugblik van Rob

door Rob Jacquet
161 views 6 minuten leestijd

Tja, een terugblik. Ik daar even over nagedacht wat ik erover schrijven moet. Er is zoveel om te schrijven. 

Het jaar was hectisch met een nieuwe (leuke) functie binnen mijn eigen afdeling maar met zoveel veranderingen waar nogal wat frustraties aan vooraf gingen. Maar ondanks de hectiek en het soms vele gereis ben ik er erg tevreden mee. 

Door deze functie en het vele werk, kwam ik weinig aan Rockportaal toe. Nu ben ik zo al zo niet een echte fanatiekeling op Rockportaal-gebied; ik ben er niet wekelijks of maandelijks mee bezig. Het fotograferen van concerten vind ik gaaf om te doen en het schrijven van recensies vind ik ook steeds leuker worden.  De combinatie van én fotograferen én schrijven, wat ik dit jaar voor Rockportaal heb gedaan, was soms pittig maar wel steeds de uitdaging.  Met een goede voorbereiding (Google en YouTube) lukte het wel altijd, ofschoon de tijd er soms voor ontbrak. 

En dat vond ik (nog steeds) het lastigste. Fotograferen tijdens een concert is wel te doen, maar de tijd om alles binnen drie dagen op de site te krijgen is soms een afweging om  je voor een concert wel of niet aan te melden. Daarbij komt nog mijn gestoei om alles op de website te zetten. Ik ben daar nog echt een leek in. Teksten plaatsen in WordPress en foto’s omzetten in Bordermaker lukt nog wel, maar foto’s plaatsen op Flickr en later op de site van Rockportaal vind ik soms nog lastig. Gelukkig heb ik hiervoor nog de “Jip & Janneke”-gebruiksaanwijzing van Patrick (^_^) . 

De artikelen die ik voor Rockportaal geschreven heb, waren er in 2017 maar drie; Amy Macdonald, Brit Floyd en Little Steven and the Disciples of Soul. Mijn aanvragen waren vooral de grotere artiesten waarvan de accreditaties veelal via MOJO liepen. En dat is jammer genoeg toch wat moeilijker dan gewoon via de zalen. 

Omdat ik qua werk in 2018 meer flexibel ben, is er ook tijd om wat meer te spenderen aan Rockportaal. Daarom wil ik komend jaar ook zalen gaan doen. Zo krijg je ook meer ervaring in het plaatsen van artikelen. Wat het blijft leuk werk en Rockportaal mag als medium binnen het circuit best nog wel bekender worden.

Mijn hoogtepunt was ongetwijfeld het concert van Little Steven & the Disciples of Soul in Groningen. Toch één van mijn favoriete bands. Maar dan kom ik ook direct op een ander aspect van werken als concertfotograaf/ schrijver. Tijdens zo’n concert let je meer op wat er allemaal op het podium gebeurd, de songs die worden gezongen en de sfeer. Je geniet wel van het concert, maar toch niet 100% omdat je voor je gevoel toch “aan het werk” bent. Wie herkent dit?

Buiten Rockportaal is een ander hoogtepunt natuurlijk Eurosonic/ Noorderslag. Het vierdaagse (netwerk)festival waar bijna 340 artiesten/ bands uit heel Europa Groningen overspoelen met muziek. Je ziet en hoort verrassend goede band waar je nooit eerder van had gehoord. The Aströid Galaxy Tour uit Denemarken is zo’n band waar ik namens Rockportaal een aantal recensies voor heb geschreven. Maar ook Anna von Hausswolff uit Zweden heb ik via ESNS zo ontdekt en nog steeds volg. Misschien iets voor Rockportaal om hier iets mee te doen qua netwerken?

Muzikaal hoogtepunt was ook de ontdekking van een band waar ik weliswaar vaag wel eens van gehoord had, maar nooit had gedacht dat hun muziek zo mooi kon zijn…Florence and the Machine. Met dank aan Spotify! Met name hun concerten bekijk ik geregeld nog op YouTube. 

Wat te doen in 2018? Verder gaan met fotograferen en recensies schrijven. Misschien toch eens een groot festival vastleggen en misschien een moment om iedereen van Rockportaal eens “live” te ontmoeten. Ik kan mij herinneren dat zoiets ooit ter sprake is geweest tijdens het 10-jarig bestaan van Rockportaal.

Ik wil alle collega’s van Rockportaal  bedankten voor jullie inzet en jullie een goed, muzikaal en gezond Nieuwjaar toewensen.

 

 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00