Home » Decibels voor dB’s

Decibels voor dB’s

door Maurice van der Zalm
237 views 2 minuten leestijd

Metalbands steunen muzikale broedplaats in Utrecht
17 Utrechtse metalbands hebben hun krachten gebundeld voor een uniek verzamelalbum ter ondersteuning van dB’s, de belangrijkste muzikale broedplaats in hun stad. dB’s heeft een aantal ernstige tegenslagen gehad en bevindt zich in zwaar weer.
Ten eerste de gedwongen sluiting als reactie op Covid-19. Het geluid van livemuziek, rammelende glazen en goede gesprekken maakte plaats voor oorverdovende stilte.
Ten tweede beschadigde een felle brand onlangs het monumentale gebouw waarin dB’s gevestigd is, met enorme roet- en waterschade tot gevolg.
Tot overmaat van ramp zijn er ook nog de ambities van het stadsbestuur en projectontwikkelaars om de wijk te upgraden zonder rekening te houden met dB’s. Er is een groeiende bezorgdheid dat dB’s deze dreiging niet zal overleven.
Limited edition
Daarom besloot de Utrechtse metalscene om dB’s een hart onder de riem te steken. Het resultaat is ‘Plagued – Decibels for dB’s’. Op het verzamelalbum staan 17 uiteenlopende metalbands die één ding gemeen hebben: dB’s is hun thuisbasis. Verscheidene van de nummers zijn bijzondere live-uitvoeringen of  niet eerder uitgebracht. Het album verschijnt in een exclusieve oplage van 500 exemplaren, elk zorgvuldig met de hand genummerd.
Bestel snel jouw exemplaar via https://www.dbstudio.nl of https://dbsutrecht.bandcamp.com. Je kunt zelf bepalen wat de CD kost (Pay What You Want), met een minimum van € 10,- euro exclusief verzendkosten. Alle opbrengsten gaan naar dB’s.
Support nodig
Sidney Simon, boeker, festivalorganisator en een van de initiatiefnemers, legt uit: ‘Deze locatie is een belangrijke sociale en culturele ontmoetingsplaats in het hart van onze stad. We zijn het aan onszelf en aan dB’s verschuldigd om hen op elke mogelijke manier te ondersteunen.’
Over dB’s
De muzikale broedplaats, die ruim 25 jaar bestaat, bevat een podium, 17 oefenruimtes, een opnamestudio, bar, exporuimte en een veganistische fastfoodkeuken. Daarnaast biedt het capaciteit voor de praktijklessen van mbo-instelling NPAC. Geen wonder dat dB’s de afgelopen decennia is uitgegroeid tot een vitale ontmoetingsplek voor zowel muzikanten als muziekliefhebbers.
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00