Home » Defamed – Aeon

Defamed – Aeon

door Sjoerd van der Zalm
201 views 2 minuten leestijd

Vanuit Italië opereert de nieuwe band Defamed. Geformeerd door ex-leden van de band Drown In Sulphur, weet Defamed al het gehele jaar via verscheidene videoclips  mijn volumeknoppen richting max te krijgen met hun stevige deathcore. Als kers op de taart worden de nummers gebundeld, exclusief de Daddy Yankee cover van Gasolina, op een schijfje gezet en die kan ik natuurlijk niet laten liggen.
Tot mijn grote vreugde bevat de EP twee nieuwe tracks extra en wordt er gestart met één van deze nieuwe tracks Abyss. Een stevige riff dreunt meteen lekker door en zanger Mattia laat onmiddellijk horen een goede strot te hebben. De orkestrale ondersteuning geeft het nummer wat extra body. Lekkere zware stukken afgewisseld met pijlsnelle blastbeats geven Aeon een lekkere start.
Met titelnummer Aeon was ikzelf al om. Het nummer start donker en geeft een wat duister gevoel. Gitaristen Simone and Max zorgen voor het flink virtuoze gitaarspel, waarbij het in dit specifieke nummer leidt tot een flinke blastbeat. Gitarist Simone neemt tevens de tweede set vocalen voor zijn rekening. Hij klinkt een beetje als het neefje van Abbath. Daardoor wordt het vocale geluid wat gevarieerder en dat helpt zeker voor het totale geluid van Defamed. Het enige dat nog besproken moet worden hier is die enorme breakdown in het midden. Beluister en bekijk de video hieronder en zet je geluid even op vol vermogen bij 1 minuut en 50 seconden. Veel plezier alvast!
Gevolgd wordt met het zware In Tenebris. Een loofzware riff en dampende drumpartijen meer hoef ik niet te vermelden. Met maximale resonantie van de speakers als resultaat. Het tweede nieuwe nummer heet Wounds. Het nummer neigt meer richting de deathmetal. Het funky riffje tussendoor maakt het daardoor wel weer net wat veelzijdiger, dan het algemene stereotype deathmetal.
Het gaspedaal wordt diep ingedrukt wanneer Circles aan bod komt. Up-tempo stukken, waarin drummer Norman Ceriott flink op stoom is, worden afgewisseld met flinke breakdowns. Zangers Mattia en Simone zijn ondertussen ook flink op stoom en brullen het geheel bij elkaar. Geëindigd wordt er met Doves. Ook nu wordt er niet in snelheid ingeboet en geven de vijf heren nog even alles. De bandleden laten zichzelf kort solo horen tijdens dit nummer, dus ook nieuwbakken bassist Joshua Rocchi. De finish wordt daarmee met flinke snelheid gepasseerd en dan dringt ook pas tot me door dat de EP afgelopen is.
Defamed schiet uit de startblokken met Aeon. Ondanks de coronacrisis zijn de mannen begonnen aan dit avontuur en leveren ze met Aeon een waanzinnig sterke schijf af. Het is voor mij daarmee de beste nieuwkomer dit jaar.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00