Home » Derek And the Dirt – All Today's Words

Derek And the Dirt – All Today's Words

door Filip van der Linden
128 views 3 minuten leestijd

Derek & The Dirt maakte furore in het Vlaanderen en een klein beetje in het Nederland van begin jaren ’90 met vuile gitaarrock die Guns ’n Roses injecteerde met extra sex en een scheut Dylan. Het vuur brandde hevig, maar doofde snel uit na het vierde album. De creatieve tandem Dirk Dhaenens en Pim De Wolf zocht elk zijn eigen weg. Na meer twintig jaar werden nieuwe plannen gesmeed. Als er nog een reünie zou komen, moest het nu gaan gebeuren.
 
Reünies worden vaak op gang getrokken door ‘foute’ intenties. Bandleden die nog eens snel langs de kassa willen, is misschien de meest voor de hand liggende. Geen spoor daarvan bij de nieuwe versie van Derek & The Dirt. Dhaenens, De Wolf  en Vis hebben voldoende werk om hun dagen en hun geldbeugel te vullen. Vorig jaar hebben ze drie keer live getest of de magie van vroeger er nog is en of er nog een publiek bestaat voor hun vuile gitaarrock. Het antwoord was twee keer positief. Dus komt er een vervolg, live maar ook met een nieuw album.
 
Vorig jaar reeds was duidelijk dat de reünie niet beperkt zou blijven tot het opwarmen van de oude hits. De klassieke Dirt-nummers stonden schouder aan schouder met nieuwkomers. Van die nieuwkomers hebben G-Cup en Old Fear het album All Today’s Words niet gehaald. Vooral voor het vuilgebekte G-Cup is dat een beetje jammer.
 
Het nieuwe album opent met Butterfly, dat vorig jaar nog een bisnummer was. De ruige gitaren scheuren je meteen om de oren. Daarin maakt Dhaenens ook duidelijk ‘the boy in me is still alive’. Dat jongetje speelt opnieuw zijn favoriete spelletje met zijn beste vrienden. De fun druipt van dat raak gekozen eerste nummer. We Still Feel is eveneens een stevige rocker, ook al zit er parlando in de strofe. Nog zo’n vintage Dirt-tracks zijn Stop The News, Come On en Sugar, waarin de Stones en Aerosmith elkaar lijken te vinden.
 
Maar je krijgt op All Today’s Words een nieuwe versie van Derek And The Dirt. My Mistakes en Out Of Your Town komen muzikaal en tekstueel uit de smoothe radiorock-koker van Tom Petty & The Heartbreakers. Op Closing The Gap zit de band in het spoor van Arno & The Subrovniks en op Mirror in dat van Charles & Les Lulus.
 
On You Live en Out Of Your Town zijn heel sterke en heel verschillende ballads. De eerste is een tranentrekker terwijl de tweede mooi opbouwt naar een finale met veel power. Het toont de sterkte van de band in zijn nieuwe samenstelling: er wordt met nog meer verschillende kleuren geschilderd dan vroeger.
 
Voor fans van The Gun Club, Tom Petty, Claw Boys Claw en Hallo Venray.
derekandthedirt.be

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00