Home » Diversen – a Metal Tribute to Michael Jackson

Diversen – a Metal Tribute to Michael Jackson

door Maurice van der Zalm
131 views 2 minuten leestijd

cover Michael-Jackson-Thriller-Metal-Tribute-604x604Michael Jackson, de ‘king of pop’ is overal. Sinds vandaag ook op onze site. Afgelopen week werd al duidelijk dat wijlen Michael 169 miljoen op de rekening van zijn erfgenamen mocht bijschrijven. Het geld dat hij in leven hard nodig leek te hebben om zijn Neverland open te houden. En nu is er, in navolging onder andere Abba en Depeche Mode, a metaltribute to Michael Jackson.
Dit keer zijn onder leiding van Bob Kulick een aantal hits van dit icoon in een metaljasje gestoken. Dat betekent niet overal flink headbangen. Sommige versies zijn niet meer dan een stevigere versie van het origineel. Bijvoorbeeld in Shake Your BodyOok zijn niet alle versies even goed geslaagd. Hoewel Chuck Billy (Testament) zijn uiterste best doet, past zijn stem niet bij, misschien wel, de grootste hit van heer Jackson. Dat geldt misschien nog wel meer voor The Way You Make Me Feel waar Angelo Moore (Fishbone) de microfoon hanteert of Man In The Mirror met Danny Worsnop (Asking Alexandria). Toch moet van mijn hart dat er ook wel degelijk leuke versies te vinden zijn op deze Tributecd. Corey Glover (Living Colour) en Phil Campbell (Motörhead) weten van Billy Jean wel degelijk een flink rocknummer te maken. Het originele nummer wordt compleet in zijn waarde gelaten, maar beide heren weten het nummer zo te bewerken dat het fris en stevig klinkt. De stem van Corey past uitstekend op het ronkende gitaargeluid van Campbell. Ook Paul Di’Anno (ex Iron Maiden) weet in samenwerking met Craig Goldy (Dio) van Bad een feestje te maken. Naast de nieuwe versies staan er nog twee oudere versies op de cd die hun sporen al hebben verdiend. Zo wordt They Don’t Care About Us uitgevoerd door Icarus Witch en vinden we aan het eind van de cd de geweldige versie van Smooth Criminal uitgevoerd door Alien Ant Farm. Laatstgenoemde vond ik al leuk toen het uitgebracht is.
Bob Kulick en drummer Brett Chassen hebben op deze manier een eerbetoon gemaakt aan de king of pop. De meewerkende artiesten hebben er allemaal heel veel plezier aan beleefd en zijn onder de indruk van de composities die zo makkelijk in een rockversie veranderd konden worden. Welke doelgroep er echter op zich te wachten, moet nog blijken uit de verkoopcijfers.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00