Home » Down the Rabbit Hole strooit met nieuwe namen.

Down the Rabbit Hole strooit met nieuwe namen.

door Dave van Hout
93 views 4 minuten leestijd


De Line up van Down The Rabbit Hole begint steeds meer gestalte te krijgen voordat het festival
over 3 maanden van start gaat. Vandaag maakte de organisatie 14 nieuwe namen bekend om
lente alvast goed in te luiden. Oa Fleet Foxes, Typhoon, Soulwax en de la soul zijn toegevoegd.
Hieronder een lijst van alle 14 namen die zijn toegevoegd.
Fleet Foxes: Vossen in een konijnenhol? Wel als ze zulke bloedmooie indiefolk maken! Fleet Foxes zette met zijn eerste twee platen een ongenaakbare standaard voor het genre, en na zes jaar radiostilte komt er eindelijk een derde album.
Typhoon: Denk niet dat Typhoon na het succes van ‘Lobi da Basi’ comfortabel op zijn lauweren rust! Tijdens Down The Rabbit Hole zie je Typhoon met zijn geniale Titanenband, die met een borrelmix van blues, soul, jazz en hiphop het heilige vuur als vanouds aan je schenen legt.
Soulwax: Op Down The Rabbit Hole zie je Soulwax in een volgende fase: ‘Transient Program For Drums And Machinery’, een show rond hun all-time classics én de nieuwe plaat met een zevenkoppige band op een set-up met modulaire synths en maar liefst drie drummers.
De La Soul: In 1989 dropte De La Soul de classic ‘3 Feet High and Rising’; een innovatieve alt-hiphopplaat voor rapnerds en flowpositivo’s. Dik twee decennia later weten De La Soul en hun veelkoppige liveband het dak van de club nog altijd hard te raken.
Babylon Circus: Het negenkoppige Franse Babylon Circus is feest, in vaart gezet door een brandstofmix van reggae, ska, soms stevige rock en vlammende teksten, en stelt geen enkel festival teleur.
2manydjs (dj set): Meestermixers Stephen en David Dewaele zijn ongeëvenaard in de muzikale climax en zijn veel te lang afwezig geweest. Eindelijk zijn ze terug en éindelijk staan ze op Down The Rabbit Hole!
Nick Mulvey: Nick Mulvey heeft ritme en melodie in zijn bloed en dat kruipt precies waar het zijn moet. De singer/songwriter speelde aanvankelijk in een minimaljazzband, maar besloot in 2011 om met volle overgave wereldse folk te gaan maken.
The Avalanches: Deze Australiërs samplen op hun tracks hele platenzaken tegelijk. Na 16 jaar afwezigheid keerde de band vorig jaar terug met een nieuwe plaat, incl. niet alleen een lawine aan toffe samples, maar ook een bonte parade aan gastvocalisten.
POND: Met hun drummer en ex-bassist in de gelederen is het Australische POND min of meer het zijproject van Tame Impala. Bepaald niet in geluid, want dit kwartetje psychpoppers raakt in POND vooral hun wilde freakharen kwijt.
Orchestra Baobab: De comeback van het machtige Orchestra Baobab is eindelijk een feit. Dit Senegalese swingdansorkest maakte furore in de jaren ‘70, met gloeiend roodkoperen afrocubaanse en West-Afrikaanse grooves voor een ongehoord potje dansen.
Navarone: Met hun grootste sound en de stem van zanger Merijn van Haren, die zich makkelijk laat meten met de rockgoden, gaan deze Nijmegenaren tijdens een thuiswedstrijd op Down The Rabbit Hole ook de allerlaatste twijfelaars meekrijgen.
Sinkane: Sinkane gooit pop, krautrock, prog, elektronica, jazz en funk in de muzikale smeltkroes. De man mixt zo ongeveer een hele platenwinkel in zijn nummers, maar wat je altijd terug hoort, is ontzettend veel plezier.
Hamilton Leithauser: Nu The Walkmen even in de mottenballen ligt, werkt frontman Hamilton Leithauser aan zijn solocarrière, samen met Rostam van Vampire Weekend. In het geluid hoor je beide bands terug, maar komt vooral de prachtige stem van Leithauser goed naar voren.
All We Are: All We Are verzacht alle zorgen met betoverend driestemmig gezongen indiepop, die drijft op low ‘n’ slow beats en catchy gitaarlijntjes.
Helaas is er ook minder goed nieuws te melden: Klangstof heeft ons laten weten genoodzaakt te zijn hun optreden op Down The Rabbit Hole te laten schieten. Ze touren deze zomer in de Verenigde Staten en zijn helaas niet op tijd terug voor Down The Rabbit Hole. Jammer!
Al eerder werden acts als Moderat, Nicolas Jaar, Oscar and the Wolf, Bazart, Bear’s Den, Benjamin Clementine, Bonobo (live), Cage The Elephant, Daphni, Father John Misty, Moss, Rag’n’Bone Man, SOHN, Spinvis, Spoon, Tash Sultana, Trentemøller, Warpaint, Weval en Xavier Rudd aangekondigd.
Zie voor het complete programma tot nu toe www.downtherabbithole.nl

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00