Home » Drakwald – Riven Earth

Drakwald – Riven Earth

door Sjoerd van der Zalm
148 views 2 minuten leestijd

Album CoverEr zijn momenteel al vele pagan metal bands en sinds 2010 hoort Drakwald daar ook bij. Deze Fransen hebben zich de afgelopen jaren flink ontwikkeld, wat resulteerde in onder andere een plek op de affiche  van het Motocultor Festival (een bekend metal festival in Frakrijk). Eind 2015 zochten de heren de studio op om het album Riven Earth op te nemen, waar ik uiteraard graag mijn aandacht aan wil besteden.
Als eerste zag ik de videoclip voor dit album, genaamd Erase By Fire. Aan het begin dacht ik al meteen, ‘wat een goed nummer is dit’. Aangezien ik de verdere achtergrondinformatie nog niet gelezen had, werd ik plots verrast door het geluid van een doedelzak. Dit was voor mij daarom ook een reden voor het verder beluisteren van Riven Earth. Het nummer Erase By Fire is lekker uptempo, met zoals eerder genoemd de doedelzak, die een extra dimensie aan het nummer geeft. Ditzelfde geldt onder andere ook voor openingsnummer Doomsday Argument. Opvallend is wel de verscheidenheid in het gebruik van blaasinstrumenten. Zo wordt in de vorige twee nummers alleen de doedelzak gebruikt, maar worden er in de twee volgende nummers, Primal Dawn en Rebirth, alleen gebruik gemaakt van een fluit. Dit maakt het interessant om in elk nummer van het album een ander blaasinstrument te horen. Een voordeel is ook dat het album lekker wegluistert. Het is werkelijk binnen de kortste keren voorbij. Elk nummer heeft zo zijn eigen hoogtepunten, waarbij voor mij bijvoorbeeld het hoogtepunt tijdens het nummer Chasm Of Ignorance het lekker stevige begin is en tijdens het eerder genoemde openingsnummer Doomdsday Argument het afwisselen van de lead partijen tussen de gitarist en doedelzakspeler. Eigenlijk kunnen we concluderen dat wij een eerste hoogtepunt van de tweede periode van het jaar hebben.
Terwijl je naar het album luistert en de temperatuur steeds een graadje omhoog gaat, beginnen bij mij ook alweer de festivalkriebels toe te slaan. Daarmee kan ik de heren dan alleen bedanken voor een goed gevoel dat dit album mij geeft. Het zal zeker een aanrader zijn voor fans van Eluveitie. Riven Earth klinkt als een magische wereld en als het even kan zoeken wij deze wereld met veel plezier op.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00