Home » Dream Theater verplaatst naar Tilburg

Dream Theater verplaatst naar Tilburg

door Marc Koetse
101 views 1 minuten leestijd

In verband met productionele redenen is de show van Dream Theater verplaatst van AFAS Live naar 013. Gekochte tickets blijven geldig. De boeking en ticketing van dit concert lopen via een externe partij. Daarom gelden bij deze show hogere service- en transactiekosten.
Wie Dream Theater zegt, zegt natuurlijk ‘Images and Words’. Dit album uit 1992 waarop frontman James LaBrie debuteert, is de doorbraakplaat waarmee de sympathieke band tot de eredivisie van de progressieve rock-metal toetreedt en daar tot aan de dag van vandaag nog steeds staat. De heren beheersen hun instrumentarium tot in de puntjes hetgeen onnavolgbare muzikale exercities oplevert. Niet alleen op plaat, maar ook op het podium: de live-reputatie van Amerikanen is welhaast legendarisch te noemen.
De band zoekt op het razend knappe (en technisch hoogstaande maar tegelijk opvallend toegankelijke) ‘Images and Words’ muzikale grenzen op en excelleert met acht overdonderende songs. Deze mijlpaal is de meest commercieel succesvolle langspeler van de band – met openingstrack ‘Pull Me Under’ als enige top-10 hit tot nu toe. Naast de integrale uitvoering van ‘Images and Words’ zullen de progkoningen uit New York uiteraard ook overige nummers uit hun imposante oeuvre ten gehore brengen. Kortom: een uitgelezen kans om deze helden (want dat zijn het) vanavond in Tilburg aan het werk te zien!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00