Home » Dream Wife – Dream Wife

Dream Wife – Dream Wife

door Edwin Knip
155 views 2 minuten leestijd

Drie enthousiast vrouwelijke muzikanten vormen een gitaarband.
Het debuutalbum van Dream Wife roept associaties op met andere bands, en toch weer niet. De nummers en vocalen klinken vertrouwd maar zijn wel degelijk nieuw. De band bestaat uit de IJslandse zangeres Rakel Mjöll en zangeressen/gitaristen Alice Go en Bella Podpadec. Tijdens hun studie in 2015 in Brighton kregen ze de opdracht om een fake girl band neer te zetten voor een kunstgalerie. De dames schreven wat nummers, namen ze op en maakten ook nog even een rockumentary als bij Spinal Tap. Het optreden was een groot succes, zo groot dat besloten werd om verder te gaan met de muziek. De band deed wat optredens in Engeland en zelfs een toer door Canada.
Ondertussen heeft de band een EP uitgebracht en komt nu met een volwaardig album. Het album telt elf nummers, stevige scherpe rock en pittige gitaarpartijen. De zang is een mengeling van Bjork, Bangles, Debbie Harry enzovoort. Het album begint met het korte, heftige Let’s Make Out dat een aanstekelijk refrein kent. De nummers zijn tussen de twee en een halve minuut en drie en een halve minuut lang. Act My Age kent een climax aan het eind, sneller en sneller knalt het nummer de ruimte in.
Het is een aanstekelijk album geworden met teksten recht voor zijn raap. De band schuurt met ruige rock melodieën een beetje tegen de punk aan. Al met al weet de band in iets meer dan een half uur de luisteraar te overtuigen. De band speelt op 7 maart in de Sugar Factory in Amsterdam en op 17 maart in Roodkapje in Amsterdam. Ga dat zien!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00