Home » Dying Fetus – Wrong One To Fuck With

Dying Fetus – Wrong One To Fuck With

door Sjoerd van der Zalm
222 views 2 minuten leestijd

Dying Fetus, de band met de bruutste naam, de bruutste sound en nu ook de bruutste albumtitel van het jaar. Na vijf jaar komt er in de vorm van Wrong One To Fuck With een opvolger op Reign Supreme. De fans van complexe Death Metal zullen daarom, net als ondergetekende, zeer uitkijken naar dit nieuwe album.
Het eerder gepubliceerde Fixated On Devastation is het openingsnummer van het album. Meteen is te horen dat dit een typisch Dying Fetus nummer is. Het snelle, complexe intro, gevolgd door een lekker groovend gedeelte, ondersteund door de stevige grunts van bassist Sean beasley en John Gallagher. De toon is meteen gezet en Fixated On Devastastion wordt daarna opgevolgd door het stevige Panic Amongst The Herd en het beukende Die With Integrity. Het nummer Seething With Disdain opent lekker up-tempo , maar na ongeveer vijftien seconden weet John Gallagher alle aandacht op zich te richten. De beste man produceert op dat moment een grunt waar je u tegen zegt. De zwaarte en lengte (om en nabij de vijf seconden) zijn indrukwekkend. Verrassend is dat Gallagher een zelfde type grunt even later, tijdens het nummer Unmitigated Detestation, nog eens dunnetjes over doet. Wat kan deze man ook ontzettend goed grunten. Drummer Trey Williams laat ondertussen horen dat hij ook nog een flinke pot kan drummen. In het nummer Fallacy komt dit goed naar voren. Bij de manier waarop de snare drum bespeeld wordt, is om je vingers bij af te likken. Afgesloten wordt met het titelnummer Wrong One To Fuck With en wordt nog even alles uit de kast om nog even knallend af te sluiten.
Het blijft onvoorstelbaar dat een drietal zo een flinke pot herrie kan maken. De muzikanten zijn erin geslaagd om een werkelijk fantastisch album af te leveren. Geen poespas, gewoon vijftig minuten knallen. Heerlijk!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00