Home » Eddie and the Hot Rods naar Baroeg Rotterdam

Eddie and the Hot Rods naar Baroeg Rotterdam

door Patrick Spruytenburg
177 views 2 minuten leestijd

De ophemelterm ‘legendarisch’ wordt te pas en te onpas gebruikt, maar ditmaal trekken we hem volkomen terecht uit de superlatievenla voor Eddie & The Hot Rods, hoogstwaarschijnlijk de ‘allerlegendarischte’ band die dit jaar op het Baroegpodium zal staan. Dat zit zo: vóór de eerste Britse punkgolf het land overspoelde, waren de voorlopers daar al bezig in de pubrock. Terwijl flutpop en progbombast de muziekindustrie domineerden, ging pubrock terug naar de basis met zeer energieke rock zonder poespas. Felle livebands als Dr. Feelgood en Ducks Deluxe werden later met terugwerkende kracht bestempeld als protopunk.
Een van de groten der pubrock is dus Eddie & The Hot Rods. De Sex Pistols stonden nog bij ze in het voorprogramma en de band opende zelf voor de Ramones in de jaren 70. Hits als Teenage Depression en Do Anything You Wanna Do gaan er nog steeds in als koek bij liefhebbers van garagebeat en 77-punk. Voor veel jongeren is dit optreden noodzakelijke rockeducatie, voor gelouterde fanaten een feest der herkenning.
Enkele leden die al jarenlang bij Eddie & The Hot Rods spelen, hebben daarnaast in 2016 hun eigen band uit de grond gestampt. Ze houden net zoveel van de oude Thin Lizzy als van de hedendaagse Foo Fighters, wat uitmondt in enorm catchy rock & roll met een punktwist. Zodoende is Headline Maniac de ideale opwarmer voor de headliner.
Het breekijzer van de avond is Bunker OESO met een portie geluidbrutalisme. Begin jaren 80 speelden ze in notoire Rotterdamse punkholen als Eksit en Kaasee. Daar sluit Baroeg mooi bij aan, maar hopelijk laten ze rare fratsen zoals Ramones of Sex Pistols coveren achterwege. Er is immers ruim genoeg eigen materiaal voorhanden om uit te putten voor de Ongewenste Elementen Show Oh.
Wanneer: donderdag 11 oktober
19:00: deuren open
19.30: Bunker OESO (NL punkrock)
20.30: Headline Maniac (UK rock ‘n roll)
21.45: Eddie And The Hot Rods (UK punk / rock ‘n roll)
bron: website baroeg

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00