Home » Elfika – Secretum Secretorum

Elfika – Secretum Secretorum

door Edwin Knip
154 views 2 minuten leestijd

Symfonische metal met een vleugje heavy metal en power metal, in een muzikale reis van langer dan een uur.
In 2013 begint het allemaal voor de band Elfika. Bassist Manu, tevens de schrijver van de nummers, ontmoet zangeres Laure Ali-Khodja. Samen leggen ze de basis voor wat Elfika zal worden. Power metal wordt verweven met heavy metal en symfonische metal, allemaal geïnspireerd door de klassieke symfonische muziek en film soundtracks.
De eerste demo komt uit in 2015, in digitale vorm. Op veler verzoek komt er in 2016 een cd versie waarna er in 2017 een toer begint. De band krijgt lovende kritieken voor zowel de demo als de live optredens dus wordt er besloten een volgende stap te zetten, een volledig album. Manu en Ali-Khodja componeren alle nummers voor het debuut Secretum Secretorum en handelen ondertussen ook de personele wisselingen in de band af. De band bestaat naast Manu en Ali-Khodja nu uit drummer Axel Thomas, toetsenist D.L. en gitarist Anthony Parker.
The Chamber Of Secrets is de instrumentale opener van het album, dan volgen So Human en Angel. Snelle riffs begeleiden de mooie heldere zang van Ali-Khodja. De nummers zitten boordevol wendingen en tempo wisselingen, bombastische koortjes en strakke drumslagen worden afgewisseld met rustige gitaar- en baslijnen. Op het album staan vier titels die samen Dark Virgin vormen. Het eerste deel The Prayer is een sereen gezongen nummer met uitsluitend een piano als begeleiding. Met From Heaven From Hell gaat het meteen een andere muzikale kant op, stevige grunts voeren een muzikaal gevecht met de vocalen van Ali-Khodja. Het is een prachtig stuk muziek dat bijna twaalf minuten duurt.
Met het laatste nummer Enfant De La Lune komt de band nogmaals met een verrassing. Ali-Khodja zingt een ingetogen Franstalig nummer met uitsluitend een piano als begeleiding. Het is een passend slot voor een fantastisch, fascinerend en verrassend album. Van dit album kun je geen genoeg krijgen.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00