Home » Elvenking – Reader Of The Runes – Rapture

Elvenking – Reader Of The Runes – Rapture

door Edwin Knip
1,1K views 2 minuten leestijd

Vier jaar na het vorige Reader Of The Runes album is er nu een vervolg, het verhaal gaat door.

Het allereerste wat in het oog springt is de prachtige hoes, ontworpen door Zsofia Dankova. Somberheid, ellende en rampspoed spatten van de tekening af. Elvenking vervolgt de epische reis met een mix van heavy metal, pagan metal, folk en melodische death metal.

Rapture is het tweede album uit een trilogie. De band is wel gewijzigd ten opzichte van het eerste deel, drummer Simone Morettin is terug gekeerd en gitarist Mattia Carli is toegevoegd als permanent lid. Carli speelde al tijdens live concerten mee maar is nu dus volwaardig onderdeel van de band.

Het nieuwe album is geschreven tussen 2020 en 2022 en komt uiteindelijk met elf nieuwe nummers. Het verhaal gaat verder, het donkere pad van hoofdrolspeler Reader Of The Runes voert de luisteraar verder in het verhaal. De nummers op het nieuwe album zijn heftiger, extremer en ruiger dan we gewend zijn. Luister maar eens naar Herdchant. Het album is donkerder en dit past bij het verhaal dat tragisch en gewelddadig verloopt.

Openingsnummer Rapture is met ruim zes minuten op de klok één van de langste nummers die de band gecomponeerd heeft. The Hanging Tree heeft een sterk refrein en Bride Of Night is een catchy rocker. Zo weet Elvenking weer van alles te combineren tot een sterk geheel. Een mooi vervolg op deel één met als gevolg dat er hoge verwachtingen zijn voor het afsluitende deel. Voorlopig genieten we nog even van Rapturen, ga dit horen!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00