Home » Emergency Gate – You!

Emergency Gate – You!

door Jochem van der Steen
118 views 1 minuten leestijd

emergDeze Duitse band maakt metalcore die toch ook wat invloeden kent uit de nu-metal stroming. Dat wil zeggen dat de grunts worden afgewisseld met cleane vocalen en dat  naast het brute gitaarwerk de band ook  niet vies is van een sampletje of andere electronisch toevoeging.
Het resultaat wat op dit album te horen is mag er wat mij betreft zijn. Het blijft lekker melodisch klinken zonder de agressie en hardheid te verliezen. De prima gezongen stukjes passen prima bij de grunts en screamos, terwijl het bij veel bands in dit genre is alsof je naar 2 verschillende bands zit te luisteren die toevallig in dezelfde ruimte hun plaat opnamen.
Deze kumpels weten gewoon hoe je een moderne metal(core) plaat moet maken met alle elementen die je er zo’n beetje van mag verwachten.
Als je het nummer ”Moshpit” hebt gehoord wil je deze band vast en zeker live gaan zien. Knoeperhard, snel en bruut.  Dit gaat een nummer worden waarop de kids volledig uit hun dak kunnen gaan.
Al met al een album dat de wereld niet in vuur en vlam gaat zetten, maar zeker een prima aankoop voor de metalcore liefhebber.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00