Home » Emetropia – Equinox

Emetropia – Equinox

door Edwin Knip
348 views 1 minuten leestijd

Het debuutalbum van deze symfonische rockband uit Zweden klinkt veelbelovend.
Na de oprichting in 2017 heeft deze band na de release van drie singles en een EP de stoute schoenen aangetrokken en een volledig album uitgebracht. Melodische rock, hier en daar lekker bombastisch zoals in bijvoorbeeld A Summer Breeze en That Fateful Night. De composities van zangeres Lisa Wallenberg en toetsenist/zanger Liam Strand zijn van een hoog niveau. De band kiest bewust voor orkestrale nummers met koortjes.
De band haalt inspiratie uit diverse power metal bands, maar ook bij progressieve rockbands. Voorbeelden zijn Epica, Therion en Amorphis. De teksten zijn fantasy verhalen die samen een groter geheel vormen. Het album bevat ook nummers van de EP Procession of The Kings uit 2018, maar voor deze nieuwe release zijn de nummers opnieuw opgenomen.
De band speelde onder andere op Rockfest 28 in Hamme, Belgie en ze hebben het voorprogramma verzorgd voor de Zweedse power metal band Bloodhound. Als gevolg van de energieke en dynamische live show wordt de band benaderd door de Zweeds-Roemeense band Crossing Eternity om twee avonden de supportact te zijn, bij optredens in Zweden.
Negen nummers lang weet Emetropia te boeien, Wallenberg heeft een aangename stem en het muzikale geweld om haar heen verstoort de zang geen moment. Met ruim vijftig minuten op de klok is het toch afgelopen voordat je er erg in hebt. Dit album verdient zeker wat aandacht.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00